Am urmatoarea problema:
Parintii mei vor construi o casa. Au aproximativ jumatate din suma necesara constructiei, pentru diferenta voi face eu credit de nevoi pesonale. Pamantul pe care se construieste casa precum si autorizatia de constructie sunt pe numele tatei. As dori sa stiu daca se poate semna un act (intre mine si parinti) din care sa reiasa faptul ca le dau banii pentru construirea casei. Doresc acest lucru intrucat mai am o sora care nu va contribui la constructia casei. Mentionez ca parintii nu vor sa incheiem un act de vanzare-cumparare pe motiv ca si ei participa la constructia acestei case.
Inca un amanunt important: nu vreau banii inapoi pentru ca nu sunt absurda, parintii sunt in varsta si nu au cum sa mi-i dea. dar nici nu mi se pare firesc ca sora mea sa beneficieze de aceleasi drepturi ( pentru mine este un efort financiar fantastic dar incerc sa ii ajut )
AR trebui sa vorbiti cu un jurist toti, cu parinti cu tot... Ca sa inteleaga si ei ca dracul nu-ki atat de negru.
Puteti incheia ori o promisiune de vanzare dupa terminarea constructiei, putetin incheia direct un act de vanzare a unei constructii viitoare... Evident, in ota de 1/2... Ca nu obliga nimeni sa va vanda mai mult decat platiti...
Evaluati bine, caci chiar daca dv. participati cu 1/3 din suma pentru constructie in total, din tot imobilul (casa plus teren) va poate reveni, valoric, mai putin, caci puneti la socoteala (spun eu) si munca parintilor si terenul lor...
Varinate sunt, siguranta depinde de toate aspectele luate in considerare la incheierea contractului. Scaparile de la incheiere pot costa mai tarziu.
Sau nu, dupa noroc!
Spuneti-mi va rog frumos daca un inscris incheiat cu parintii in fata notarului in care sa fie specificat ca am contribuit cu suma respectiva de bani la ridicarea constructiei ar fi suficient cand se va face succesiunea. Inca o data multumiri.
Bani pt. casa
lumi13
Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
Parintii mei vor construi o casa. Au aproximativ jumatate din suma necesara constructiei, pentru diferenta voi face eu ... (vezi toată discuția)