avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii neplata salariului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

neplata salariului

Buna ziua,am si eu o mare nelamurire va rog sa ma ajutati....am fost angajata la o firma ca lucrator comercial....din 2009.pana pe 31.08.2012 cand de comun acord mi-am depus demisia neconvenindu-mi inventarul care a iesit lipsa....dansa detinea prin adiministare un wine bar portughez si un magazin portughez numai k in locatii separate,timp de 6 luni am lucrat la wine bar dupa 6 lunii a inchis barul si ma mutat la magazin neprecizandu-mi nici un stoc,nu am luat nimic la cunostiinta....dupa vre-o doua luni o colega a plecat,am facut un inventar dar nu sa comunicat nimic ca a iesit ceva lipsa....pe data de 24 august a facut dansa ce a facut si a inceput singura sa numere niste sticle de vin (stiind ca si eu as vrea sa plec din alte surse,eu una nu i-am zis nimic deoarece nu eram sigura....se comporta foarte urat cu mine si incepuse sa ma jigneasca) si foarte nervoasa a inceput sa numere ce ia convenit dansei niste sticle de vin....binenteles i-au iesit lipsa 21 sticle de vin nu stiu cum dar era chitita pe sticlele alea sa le numere...avand in vedere k aveam la vanzare mai multe tipuri de sticle de vin....a zis k ne opreste din salarii....cand am auzit mi-am depus demisia...mi-a semnato si am plecat acasa...cand am contactato ca sa o intreb cand imi da salariul plus banii de concediu mia zis ca ce concediu ca liberele care mi le mai dadea din an in paste erau zile din concediu....eu lucram pe luna numai cu doua zile libere,si concediu nu mi la dat dar dansa zice acum ca liberele erau din concediul meu de drept.eu stiu ca atunci cand iti iei si macar o zi din concediu faci o cerere care o semnezi si o depune la contabilitate dar dansa nu mia facut asa ceva....cum sa fac ca imi vreau dreptul meu ce mi se cuvine...am muncit pentru salariul aceela si dreptul la concediul meu pe care nu mi-la dat.....va multumesc anticipat:((

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 10 Septembrie 2012
Puteti depune o sesizare la ITM si/sau sa promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului prin care solicitati obligarea acestuia la plata drepturilor salariale restante, inclusiv la plata compensatiei in bani a CO neefectuat ...
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt ... FlorentinaCr FlorentinaCr Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt de cartier, suntem 2 fete plus din cand in cand familia sefei (administratorul ma anuntat ca vom ... (vezi toată discuția)
Angajare fara carte kakadu kakadu buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau ... (vezi toată discuția)
Nelămurită Gabriela 92 Gabriela 92 Buna ziua am nevoie de un sfat. Lucrez la un magazin de 2ani si am ramas însărcinată si am 4luni mi sa facut rau si am fost internata in spital si am avut ... (vezi toată discuția)