avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dobanzile la un act administrativ nelegal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dobanzile la un act administrativ nelegal

Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
In fapt printr-o decizie de impunere, subscrisii am fost obligati la plata unei anumite sume de bani - desigur provenita din decont de tva, urmata de control fiscal.
Formuland actiune in contencios, se anuleaza actele administrative in parte in ianuarie 2011 prin decizie a CA, urmand ca noua sa ne mai fie restituita o suma de 50.000 lei.
Avand in vedere ca in aceasta situatie, la momentul la care ne-a fost emisa decizia de impunere, noi am achitat toata suma - 18.05.2011, acum, dupa ramanerea definitiva a hotararii dorim sa ne intoarcem impotriva DGFP pentru dobanzi conform 124 C.pr.fiscala. Nu cunosc insa care ar fi procedura de urmat in aceasta situatie, avand in vedere ca existenta unei solutii definitive pentru acordarea de dobanzi nu este reglementata de Codul de pr fiscala. De la ce data putem cere dobanzile? De la data platii noastre? sau de la data ramanerii definitive a solutiei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana*maria , utilizator 09:44, 11 Septembrie 2012
Si revin, o alta problema ar fi calculul dobanzii - se va face pe cele 3 categorii de dobanda? 0,1 0,05 0,04
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul dobanzii legale treidecinci treidecinci In urma hotararii definitive a curtii de apel, Casa de Pensii trebuie sa-mi returneze o suma de, sa zicem, 100 lei - la nivelul lunii aprilie 2008. Care este ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati neplata tva ancatod ancatod buna ziua functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei ... (vezi toată discuția)
Returnare bani amenda dan oancea dan oancea Buna ziua In urma unui control am fost amendat cu 8000 lei pentru neemitere bon de casa de marcat; am achitat amenda si am contestat procesul verbal. Am ... (vezi toată discuția)