avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urmasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urmasi

tatal meu a murit in 2001 a ramas doar mama iar eu mai am un frate,dupa moartea tatalui meu mama nu a facut sucesiunea pe casa eu ce drept am asupra acestei case?si ce pasi trebuie sa urmez in cazul in care raportul dintre mine si mama nu este f bun?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 18:23, 10 Septembrie 2012
Faceti doar o simpla declaratie de acceptare a succesiunii sau deschideti un proces in instanta de stabilirea mostenitorilor si de partaj.
Fiecare mostenitor are o cota din bunurile mobile si imobile ale defunctului.
In acest caz, mama dv. are o cota de 6/8 din casa(1/2 partea ei si 1/4 din partea sotului), iar dv. si fratele aveti cate o cota de 1/8 din casa.
Puteti oricand introduce actiune pentru partajul succesoral de pe urma defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiunea nucsa nucsa :yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)