avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte sunt necesar in momentul cedarii unui imobil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte sunt necesar in momentul cedarii unui imobil?

Buna ziua,
Am in grija o doamna in varsta de 86 de ani,care este dispusa sa imi cedeze casa in schimbul ingrijiri pana la sfarsitul vietii.As dori sa stiu exact ce acte ne sunt necesare.Multumesc
Titlul de proprietate asupra imobilului (contract de vanzare cumparare, donatie, sentinta de partaj, etc) si buletin.
An inteles de la un apropiat,ca de la o anumita varsta , este necesar un aviz psihiatric(cum ca ar fii in depline facultati mintale).Aveti idee?Multumesc
Nu este necesar un asemenea aviz insa, daca notarul are banuiala ca persoana care vinde nu ar avea discernamant va poate solicita un astfel de aviz, sau numirea unui curator care sa incheie contractul pentru vanzator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza medico legala macrita macrita Expertiza medico-legala pentru punerea sub interdictie a uneio persoane in varsta de 83 de ani se dispune de catre instanta ? Ce se intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Declarare persoana ca neavand capacitate de discernamant yssas yssas Buna ziua! As dori sa stiu care este procedura prin care o persoana din cadrul familiei poate fi declarata fara discernamant in conditiile in care refuza sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil de la persoana in varsta (capacitatea de exercitiu) nilatack nilatack Buna ziua. Doresc sa cumpar un imobil cu teren aferent de la o persoana in varsta (peste 80 ani). Avem si un anumit grad de rudenie indepartata dar asta nu ... (vezi toată discuția)