avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbarea salariului de la studii medii la studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbarea salariului de la studii medii la studii superioare

Am terminat facultatea anu l trecut si am nivelul de salarizare ptr. studii medii .Anul acesta se negociaza ptr.2012 nou contract de munca ,intrebarea mea este daca la aceasta negociere pot sa solicit trecerea cf. diplomei de licenta pe care o detin (specializarea dobindita fiind pe profilul serviciului pe care il am) pot sa solicit trecerea la un alt nivel ptr. studii medii ca fiind ultimele studii pe care le-am terminat . In cererea pe care o fac la conducere va rog sa imi spuneti si legea care reglementeaza aceasta situatie.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 10 Septembrie 2012
In ce sector lucrati, bugetar sau privat?
bancar
In acest sens, angajatorul nu are obligatia de a va schimba salariul potrivit studiilor absolvite.

In sectorul privat , in ccm aplicabil sau in reg.intern al anagajtorului pot fi stipulati coeficienti de ierarhizare care se aplica in functiile necesare ocuparii unui post ... de exemplu, pentru un muncitor necalificat coeficientul este 1 , pentru un post ce necesita studii superioare coeficientul poate fi 2 .. acestii se aplica la salariul minim brut pe unitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare salar muncitor calificat Danbossu Danbossu Buna seara, sotia mea are liceul economic, calificare lucrator comecial si vechime 25 ani in comert. la ce salariu ar trebui sa fie incadrata? (vezi toată discuția)
Incadrare conform codului cor flori9 flori9 Buna seara, in urmatoarea situatie: - un casier intr-o firma privata, vine cu diploma de studii superioare economice (finante-banci) si vrea sa fie incadrat ... (vezi toată discuția)
Salarizare conform studiilor sorinica42 sorinica42 Ce trebuie sa fac in cazul in care solicit salarizarea conform studiilor superioare absolvite si sunt refuzat?Mentionez ca in prezent ocup un post de studii ... (vezi toată discuția)