avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli partaj in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli partaj in instanta

Buna ziua,

Cum se platesc taxele in cazul unui partaj judicar?In cote indivize?
Cel mai recent răspuns: ContSters257959 , utilizator 23:23, 10 Septembrie 2012
Reclamantul plateste taxa de timbru care este de 3% din valoarea masei partajabile, iar partile care contesta cota dvs, achita si ele o taxa de timbru calculata la valoarea contestata.
Conform prevederilor Legii 146/1977, la partaj se achita 3% din valoarea masei partajabile.

Art. 447. - (1) Partea care pierde procesul va fi obligata, la cererea partii care a castigat, sa ii plateasca acesteia cheltuieli de judecata.

Succese

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru partaj cosminamihaela cosminamihaela am inteles ca in cazul partajului judiciar,taxa de timbru se calculeaza procentual in functie de valoarea masei partajabile.cum se evalueaza masa de patajat pt ... (vezi toată discuția)
Mostenire.partaj intre 2 mostenitori Marcello Marcello In speta la mostenire sunt 2 mastenitori,care nu s-au inteles asupra impartirii masei succesorale.Unul a deschis actiune de partaj in instanta.In acest caz, ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj bunuri comune vertigoo vertigoo Taxa de timbru este acceasi in cazul partajarii bunurilor comune ale sotilor, indiferent ca partajul se face in cadrul procesului de divort sau ulterior? ... (vezi toată discuția)