avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cand fiscul pune o poprire pe salariu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cand fiscul pune o poprire pe salariu si trebuie platita si pensia alimentara de intrtinere a unui minor

Fiscul a trimis poprire pe salariu, la firma, a blocat toate conturile salariatului. Salariatul are de platit si pensie alimentara de intretinere a copilului minor. Cum se face poprirea pe salariu in acest caz? Am inteles ca exista posibilitatea ca fiscul sa deblocheze contul de salariu al salariatului in cazul in care exista poprirea la firma si retinerea se face acolo. Astept o lamurire in acest caz. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:01, 11 Septembrie 2012
poprirea are obiect separat - conturile bancare sunt poprite ptr orice alte sume de bani ce pot intra in cont, in afara salariului; iar poprirea la angajator are ca obiect veniturile salariale in limita a 1/3 sau maixim 1/2 daca exista mai multe popriri.
daca fiscul popreste 1/3 din salariu, diferenta de 2/3 din salariu acopera pensia de intretinere?
Da acopera pensia de intretinere, dar nu mai ramane prea mult, iar salariatul cu ce mai traieste? Iar vizavi de poprirea conturilor inclusiv cel de salariu, se opreste 1/3 din salariu la firma si apoi diferenta se vireaza in contul de salarii care este blocat, iar salariatul nu isi mai poate scoate banii. Ce se intampla in aceasta situatie? Multumesc mult
Indiferent de caracterul creantelor, poprirea nu se poate pune pe mai mult de 1/2 din veniturile salariale. Suma indisponibilizata se distribuie in conformitate cu prevederile art. 563 Cod pr. civ. Mai intai se plateste pensia de intretinere, iar daca mai ramane ceva din suma reprezentand 1/2 din salariu, se plateste catre celalalt creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire simultana hero hero buna ziua, doresc sa stiu daca este legal sa se infiinteze poprire, in acelasi timp si pe conturile din banci si pe salariu/pensie si daca da, ce articol de ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)