avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare copii

Buna ziua! va scriu in numele unei cunostinte:
sot -sotie : relatie degradata de 5 ani fara comunicare si ulterior cu separarea partenerilor in mod tacit .In ultimul an ea decide sa plece cu copiii peste tot ,a invatat copii sa nu spuna unde sunt,lipsea cu sapatamanile ,vin pleaca vin pleaca fara sa dea vre- o explicatie!EL-nu intreaba de groaza scandalurior provocate si antrenate de ea!Intr -o seara el se trezeste cu casa golita si cu ramas bun doar de la unul din copii "ramas bun tata!"

Ce paote face Elin astfel de situatie? NU are nici cea mai mica idee unde sunt.(copii sunt miinori)
Cel mai recent răspuns: Smaranda Cristea , Avocat 12:06, 13 Septembrie 2012
daca inca are drepturile parintesti poate anunta organele de politie ptr gasirea minorului (nu a sotiei) spunind ca acesta a disparut impreuna cu mama, fara a lasa o adresa de contact.
In privinta minorilor, politia se misca foarte repede, aceste cazuri au prioritate.

de asemenea, sa introduca actiune in instanta ptr divort si program vizitare minori ca astfel sa existe o reglementare a acestei chestiuni.
revin asupra subiectului: a gasit in casa un mesaj scris chiar de copil in care spune ca El "Copilul" s-a hotarat sa -si urmeze mama asa cum e normal si ca tatal sa -si vada de treaba sa nu-l caute!Chiar si in situatia asta poate actiona cum ati precizat mai sus?(Nu a mentionat nici o adresa)
bineinteles, sa promoveze mai repede plangerea la politie si actiunea de divort cu stabilire program vizitare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere directia pentru protectia copilului liviaspirea liviaspirea Buna seara. am fost csatorita 6 ani , am un copil si sunt divortata. de 1 luna am primit hotararea de divort definitiva si irevicabila fara dreptul de ... (vezi toată discuția)
Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Divort cu fostul sot si vreau sa iau fata de la mama viitorul sot aurelia-rely aurelia-rely am plecat di propria casa din cauza amenintarilor lui,mama tine cu el ,fata a ramas la mama pina la finalizarea divortului dupa ce am fost cu politia la ea ca ... (vezi toată discuția)