Buna ziua.
Am o intrebare. Mama a decedat in anul 2006. De atunci nu am reusit sa deschidem partajul succesoral eu, tata si ceilalti 2 frati ai mei. Singurul bun imobil pe care mama l-a detinut impreuna cu tata este un apartament ce a fost achizitionat in timpul casatoriei pe numele amandurora. Ma intereseaza la cat are fiecare dreptul din acest apartament(in cote parti sau in procente, nu ma pricep). Mentionez ca mama nu a mai avut alti copii in afara de noi 3 iar tata este inca in viata.
Multumesc.
1) imobilul fiind bun comun (dobândit de ambii soți în timpul căsătoriei), fiecare soț are 1/2 din imobil (50% fiecare) ;
2) soțul supraviețuitor va primi 1/4 din cota de proprietate a soțului decedat ;
3) cota de 3/4 rămasă din cota părintelui decedat, se împarte în mod egal celor 3 copii moștenitori.
Deci, fiecăruia dintre frați îi revine o cotă de 3/4*1/2*1/3=1/8 din întregul apartament, adică12,5%, iar tatăl D-voastră va avea 1/2*1/4+1/2=5/8 adică 62,5%.
Impartirea mostenirii
oanalumi
Mama a decedat, tata sot supravietuitor, iar noi suntem 2 copii. Masa succesorala este formata dintr-un apartament cu doua camere. Cat revine fiecarui copil? A ... (vezi toată discuția)