avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa data de procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa data de procuror

In urma unei plangeri penale, a fost sanctionat cu o amenda administrativa in suma de 1000 lei, daca aceasta persoana este lipsita de orice venit, nu detine bunuri mobile si imobile pe numele lui, are si un copil de crescut, lucreaza cu ziua pe unde apuca, in urma unei plangeri impotriva acestei amenzi administrative are vro sansa sa scape de aceasta?
Daca nu plateste amenda pentru ca nu are bani, i se poate intampla ceva, poate face puscarie?

Va multumesc,

Cu stima si respect,

Ioana

Nu va face puscarie ca nu va plati amenda.
Oricum, ea fiind administrativa, nu are implicatii penale, teoretic, s-ar putea executa silit. Se pare ca nici silit nici de bunavoie , nu o va plati cat nu are de unde.

Nu se pune problema unei condamnari in asa fel incat persoana sa fie privata de libertate. Daca nu achita amenda va fi executat silit de catre finante, insa daca nu exista bunuri pe numele persoanei, nici nu realizeaza venituri nu se va intampla nimic.
Da,nu va ajunge la inchisoare imsa.poate ar fi bine sa achite cativa lei ca sa se vada ca e de buna -credinta.
Poate fi insa executat silit pe salariu cand va avea.
Daca va mai savarsi alta fapta penala, se va tine cont de faptul ca nu a achitat amenda administrativa.
Cat timp va fi urmarit de finante?

Alte discuții în legătură

Scoatere de sub urm. pen. Marathon009 Marathon009 Scoaterea de sub urmarire penala prin faptul ca respectiva fapta aduce atingere minima valorilor sociale si aplicarea unei amenzi administrative, unde poate ... (vezi toată discuția)
Procedura cu ordonantele parchetului nutzy nutzy Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat caci sunt intr-o mare ceata. am o ordonanta a parchetului de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda administrativa mihaela1985 mihaela1985 Se poate face contestatie pentru o amenda administrativa primita de la Parchet? Sotul meu a fost cel vatamat, a inaintat plangere la organele de politie, ... (vezi toată discuția)