avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renovare(restaurare) imobil patrimoniu cu doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renovare(restaurare) imobil patrimoniu cu doi proprietari

proprietarul care detine 4/5 din imobilul in cauza a initiat o serie de lucrari exterioare fara acordul scris al celuilalt proprietar si fara vreo notificare in acest sens( situatie de lucrari, etc); cum trebuie procedat pentru evitarea unor situatii neplacute legate de acest aspect(costuri, tulburarea posesiei, etc)
mentionez si faptul ca imobilul nu necesita lucrari de reparatii urgente
multumesc,
proprietar1/5
Cel mai recent răspuns: sibiribicipi , utilizator 15:09, 11 Septembrie 2012
Dacă sunt lucrări necesare pentru conservarea imobilului este un aspect, dacă sunt lucrări aşa numite "voluptorii " este un alt aspect. De exemplu- un zid din proprietatea comună se surpă, este o lucrare necesară dar dacă acest zd se va edifica din marmură de Carrara este altceva. . Dacă este necesară refacerea faţetei exterioare a imobilului, conform L. 153-2011 care prevede obligativitatea proprietarilor , în scopul integrităţii sănătăţii, vieţii,.......acest lucru se va lua printr-o constatare şi dispozţie a administraţiei locale, , în urma unor constatări făcute de o comisie abilitată. care va efectua şi constata lucrările necesare.

Atâta timp cât se face o lucrare la părţi comune. fiecare va plăti conform părţii pe care o deţine.
bun,dar eu nu stiu ce vrea sa faca, are dreptul sa faca fara acordul meu si instiintarea mea, cladirea arata si este buna, solida, am facut niste poze chiar sa la subsol, fatada e buna, ce trebuie sa fac eu ca sa nu se considere ca am acceptat tacit un lucru care poate deveni voluptoriu, multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica la bloc 2007 2007 Conform Legii 230 art.44(1) - daca am inteles bine - lucrarile de termoizolare efectuete la fatada blocului , se suporta de locatari conform cotei indivize. ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)
Spatiu locativ_primarie oana ristea oana ristea Buna ziua, Sunt proprietar pe o parte dintr-o cladire (fosta casa nationalizata), restul casei fiind a Spatiului locativ si utilizata ca locuinta sociala. ... (vezi toată discuția)