avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Examen primire in profesia de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Examen primire in profesia de avocat

Buna ziua, va rog sa imi spuneti conditiile examenului de primire in profesia de avocat, dupa 5 sau 10 ani se efectueaza? Care este actul normativ? multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:25, 13 Septembrie 2012
lega 51/1995
multumesc, am lecturat dar nu inteleg exact daca este vorba despre 5 ani sau 10 ani de experienta!
am intrebat si la barou, nu m-au lamaurit nici acolo, mi-au spsus ca nu imi pot ei spune daca se efectueaza concurs si cand, etc. etc., deci nu am vrut sa imi clarifice acest aspect.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, iar daca aveti nelamuriri/ intrebari suplimentare legate de acest subiect, sa continuati discutia aici ( pct.3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
Crinisor a scris:

Buna ziua, va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de trecere in profesia de avocat din alte profesii juridice? In ce act normativ le gasesc? multumesc

monya a scris:

legea 51/1995 (v-am raspuns si la celelalte postari)

Crinisor a scris:

ART. 20 din LEGEA nr. 51 din 7 iunie 1995 (**republicata**)(*actualizata*) prevede:
(5) Cel care a promovat examenul de primire in profesia de avocat si care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobandeste calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare prevazut la alin. (1), cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provine.

Deci se da examen de primire in profesie si nu examen de definitivare?
Este nevoie de 5 ani experienta si nu de 10, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat suspendat george86 george86 As dori sa stiu daca stie cineva daca un avocat suspendat pentru neplata cotelor trebuie sa achite si pe durata suspendari cotele catre barou,sau unde pot ... (vezi toată discuția)
Succesiune TANASENASTASA TANASENASTASA unde ma pot adresa pt a scoate un titlu de proprietate sau macar o copie dupa un teren pe care l-au cumparat bunicii mei in anul 1951?la primarie sau directia ... (vezi toată discuția)
Am fost adoptat de bunica mea- ce drepturi am ? marian_26 marian_26 daca am fost adoptat de bunica mea si eu am 27 de am ce benefici mai am dupa decesul adoptatorului (bunica mea)? de pensie de urmas mai beneficiez dupa decesul ... (vezi toată discuția)