avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune....da sau nu??? Ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune....da sau nu??? Ajutor!

Buna ziua.

Ne confruntam si noi cu o problema...
Soacra mea are un teren(850mp) si o casa(aflata pe acest teren). Are acte pe ea din anul 1994(fiind unica proprietara. Sotul ei a decedat in anul 1988,(mentionez ca erau despartiti de cativa ani, dar nu divortati) cand inca nu aveau acte, ci doar niste hartii(nenotariale)pe care nu le mai are.
Acum doreste sa imi vanda mie(fiul ei) 500mp(doar teren fara casa). Intrebarea este...cei doi frati ai mei tb sa fie de acord cu acest lucru, mai tb sa facem succesiune sau doar act de vanzare cumparare?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: cimpeanu_dd , utilizator 21:45, 11 Septembrie 2012
Conteaza statutul juridic pe care il are terenul,adica daca este bun propriu al mamei sau bun comun.A fost dobandit in timpul casatoriei?Veniti cu detalii despre teren...
A fost luat in anul 1970, in timpul casatoriei ( cu chitante de mana), a despagubit sotul (tot cu chitante de mana), pt a nu mai avea drept la teren, iar in anul 1994 a fost facut titul de proprietate. Nici mama nu stie daca el(sotul) acum mai are drept la acest teren sau nu, avand in vedere ca acesle chitante de mana nu au valoare.
Trebuie dezbatuta succesiunea si facut partajul.La partaj mama dvs. ar trebui sa dovedeasca cu acele chitante ce atesta \"despagubirea\" ca a contribuit singura la achizitionarea terenului si sa-i revina astfel intreg terenul.Daca nu poate dovedi,atunci 50% din teren va apartine mamei iar restul de 50% se va imparti intre mostenitori.Mai trebuie mentionat ca in cel din urma caz,avand in vedere data mortii,este deosebit de important sa se stabileasca cine a acceptat mostenirea in termen.Banuiesc ca doar mama este cea care a acceptat mostenirea in mod tacit asta insemnand ca dansa va primi intreaga avere.

Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
ContSters258804, utilizator
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)
Partaj (dezbatere mostenire). probleme cu un teren vandut cu ... TIBERIU P. TIBERIU P. PARTAJ (Dezbatere mostenire). Probleme cu un teren vandut cu chitanta de mana. Acum 20 de ani mama mea a cumparat de la o vecina un teren de 500mp. cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune după mama. Nelsa Nelsa Bună ziua. Soacra mea a decedat acum 30 de ani și nu s-a făcut succesiune, deoarece socrul meu invoca faptul că toată masa succesorală ( ... (vezi toată discuția)