avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

Daca nu am Ordinul Prefectului pot cere un certificat la primarie si sa invoc Ordonanta de Urgenta nr.64/2010 prin modificarea si completarea L nr.7/1996(L cadastrului) pentru intabularea casei ?
Cel mai recent răspuns: tucalouisa , utilizator 10:08, 18 Septembrie 2012
Pentru intabularea casei aveti nevoie de document care sa ateste dreptul dv de proprietate asupra bunului imobil/teren,document care nu poate fi inlocuit cu certificat emis de primarie
aceasta ordonanta de urgenta data la legea nr.7/1996 da acest drept primariei sa dea o adeverinta din care sa rezulte ca a fost platit impozitul anual si exista si un nr.de rol pe care il avem.
Numarul de rol si plata impozitului nu sunt dovezi ca sunteti proprietarul. Tocmai de aceea trebuie sa aveti documentul care sa ateste dreptul de proprietate.
lucretia a scris:

Numarul de rol si plata impozitului nu sunt dovezi ca sunteti proprietarul. Tocmai de aceea trebuie sa aveti documentul care sa ateste dreptul de proprietate.

Aveti dreptate. Am avut o situatie cand s-a invocat un dr de proprietate pe motiv ca se platea impozit la primarie, insa proprietarul era o alta persoana.
Pentru intabulare sunt necesare acte de propritate mai ales ca, potrvit noului cod civil, un extras CF are puterea unui act de proprietate, dovada dr de propreitate facandu-se cu acest extras in cazul imobilelor inscrise in CF
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire titlu de proprietate cosmin56 cosmin56 Buna ziua , as dori sa ma ajutati sa clarific o problema a tatlui meu: Casa in care locuieste a fost construita de el in anii 1950 si nu are titlu de ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie fara autorizatie ralucavoicila ralucavoicila am incheiat un precontract de vanzare cumparare a unei case. 1. proprietarul actual al casei are contract de vanzare cumparare a casei si a terenului in care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ceva care in contradictoriu cu ce scrie in cartea funciara a respectivului imobil,care act se ... (vezi toată discuția)