avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere

As avea nevoie de ajutor,si nu stiu la cine pot apela... Am fost intr-o relatie de 7 luni cu un baiat, caruia i-am oferit drept imprumut pt o saptamana suma de 3500 lei. am fost mintita din lun februarie pana in ziua de azi ca suma imi va fi restituita, insa nu m primit nici macar un leu. relatia s-a terminat in luna iunie, din cauza minciunilor ce priveau primirea banilor, si as avea nevoie de niste sfaturi... Mai pot vedea vreodata banii sau este cazul sa-mi iau gandul de la ei? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mariusbt1 , utilizator 17:55, 16 Februarie 2013
Exista vreun act, chiar de mana, intocmit intre dvs?
Nu, dar poate as reusi sa fac rost de unul... Mi s-a spus in seara asta cand am mers la parintii baiatului acasa, ca maine seara mi se vor aduce 600-700 lei, desi minciunile sunt asemanatoare zi de zi. As putea incerca maine sa obtin de la parintii lui acest act de mana... desi nu mai sunt asa sigura dupa atata timp si atatea minciuni si amanari. Ce as putea face in situatia de fata?
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
esseker, utilizator
Daca inca nu ai un act ci trebuie sa il intocmesti cu persoana respectiva, incearca sa-l intocmesti direct in forma autentica, la notar, ca pe un contract de imprumut. Este mult mai simplu, contractele autentice putind fi puse in executare, fara a mai fi nevoie sa dai in judecata persoana respectiva.
Daca nu semneaza decat un act sub semnatura privata, va fi nevoie sa-l dai in judecata pentru a putea recupera suma
Va trebuie un inscris doveditor sau,avand in vedere relatia apropiata din acel moment dintre dvs. si cel pe care l-ati imprumutat,ati putea invoca imposibilitatea morala pentru constituirea unui inscris,obtinand astfel libertatea dovedirii creantei prin orice mijloc de proba,inclusiv proba cu martori.

Intamplarea pe care ati supus-o discutiei nu are caracter penal,nu poate fi vorba despre infractiunea de abuz de incredere.Va puteti recupera banii doar pe latura civila.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
ContSters258804, utilizator
Mi s-a invocat scuza ca ei sunt oameni cunoscuti si nu vor sa mearga la notar pentru a nu se face de rusine, iar eu nu-i pot sili sa ma insoteasca. Nici macar nu sunt sigura ca ar semna acest act chiar de as aduce un notar la ei acasa. Am locuit in casa lor timp de 4-5 luni si ne facusem planuri de casatorie,doar ca mai tarziu am inteles ca desi facea banii sa mi-i inapoieze amana sau gasea scuze. As vrea sa fac plangere la politie dar nu stiu cu ce m-ar ajuta asta. Aveam acesti bani in banca, si am acel extras de cont, si daca ar fi de acord sa intocmeasca macar actul de mana, ar ajuta cu ceva? multumesc

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana wap54 wap54 La un imprumut de la pe persoana fizica, intre cel ce imprumuta si cel imprumutat, cate exemplare se intocmesc in cazul unei chitante de mana? \\ce articol, ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani? u-niq u-niq Buna ziua, Am imprumutat o persoana pe care o credeam serioasa cu o suma maricica de bani, si acum nu ii mai returneaza, ce pot face? Mentonez ca nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma imprumutata lucasS lucasS Va salut!am o problema legata de remiterea unei sume de bani unui fost \"prieten\".I-am dat suma de 4600 de euro in jurul datei de 28.03.2013 pentru a-si ... (vezi toată discuția)