avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recomandata cu amenda data vecinei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recomandata cu amenda data vecinei

As avea nevoie de o lămurire daca poate sa ma ajute cineva.Nefiind acasa, politia a dat vecinei (84 ani) recomandata cu o amenda de circulatie.Vreau sa stiu daca e legal si daca trebuie sa o platesc .Vecina a semnat pentru ea cu toate ca era pentru mine.Nu vreau nici sa ii fac probleme vecinei, fiind o batranica de 84 de ani.

Va multumesc aticipat pentru sfat.
Cel mai recent răspuns: cababen , utilizator 11:41, 12 Septembrie 2012
In situatia in care PV de contraventie este incheiat pe numele dv,aveti 2 variante fie achitati amenda aplicata fie ,daca detineti motive temeinice puteti formula plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia la judecatoria responsabila locului unde a fost constatata si consemnata contraventia
Chiar daca nu achitati amenda aceasta va fi comunicata autoritatii fiscale care o va inregistra debit in urmarire si pe care in final veti fi obligat sa o achitati cu penalizarile de intarziere aferente
ynocentta a scris:

veti fi obligat sa o achitati cu penalizarile de intarziere aferente

stiam ca amenzile de circulatie nu sunt purtatoare de penalitati. ma insel oare?:hm:
Multumesc pentru sfat!O voi plati...problema e ca nu eram in localitate si pana am primit amenda de la vecina au trecut cele 48 de ore asa ca voi plati suma intreaga.Nu este corect si poate deaia e absolut obligatoriu sa fie data recomandata cui e adresata nu pe la vecini de catre politie cu amenintari ca daca nu semneaza pentru PV voi fi arestat. Sau bazat pe faptul ca e o batranica de 84 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare ridicata de catre vecin cineva123 cineva123 Buna ziua, In luna aprilie am parcat neregulamentar si mi-a fost ridicat automobilul. In aceasi zi am fost la centrul de ridicari auto unde am platit taxa ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez cu o amenda primita in 2011, fara sa fiu instiintat? shakur shakur Am avut placuta surpriza cand am vrut sa imi platesc impozitul pe casa, ca am de achitat 400 lei pentru o amenda primita de la Politia Romana in August, 2011. ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini AdiMH AdiMH Buna ziua! Am un vecin care imi face tot timpul reclamatii la politie. A mentionat ca il cunoaste pe sectorist foarte bine(or fi rude? de fiecare data ma ... (vezi toată discuția)