avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere: din ce cauza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere: din ce cauza?

Buna ziua.

Am avut o problema la locul de munca, nu am fost deloc tratat corect, umilinte, nedreptati, situatia era intolerabila.Mi am luat cateva zile libere, neplatite, pt a putea lua o decizia, am vorbit si cu un mediator, pt a rezolva problema.Intre timp am fost conediat.Vrau sa stiu daca am fost concediat disciplinar sau nu,pt ca mi s aspus ca am doar 30 de zile pt a ataca decizia in instanta, acest lucru mi a spus angajatorul.
Eu nu cred ca am fost concediat disciplinar, dar intreb, ca sa iu sigur.
Eram in peioada de proba, nu am lucrat decat o luna.
Iata o parte din textul pe care mi l au trimis ei, in actele de concediere:
Multumesc.

În drept, contractul individual de muncă încetează în temeiul art. 31 alin (3) din Legea nr.
53/2003, Codul Muncii republicată.

Si

Conform art. 31 alin.(3) din Legea nr 53/2003 Codul Muncii republicată, vă
informăm ca începând cu data de 27.08.2012 încetează contractul individual de muncă
înregistrat sub nr. . Menţionăm că a fost încheiat contractul individual de muncă
cu o perioadă de probă de 90 zile începând cu data de 24.07.2012.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Petre36 , utilizator 17:08, 21 Septembrie 2012
Contractul dumneavoastra de munca a incetat in timpul perioadei de proba. Conform Codului Muncii, contractul de munca poate inceta in timpul perioadei de munca printr-o simplanotificare care nu necesita motivare. Asadar incetarea contractului dumneavoastra de munca nu are nicio legatura cu concedierea pentru abatere disciplinara.

Totusi trebuie de verificat care era perioada dumneavoastra de proba pentru a fi sigur ca inca va aflati in ea cand va incetat CIM.

Aveam 90 de zile perioada de proba.Mulumesc pentru raspuns

As mai avea o untrebare, daca se poate.Acum cateva zile, cand a trebuit sa primesc salariul, ei mi au oprit 20 de milioane din el.Dupa cateva zile, mi au spus ca au facut asta pentru ca nu am venit sa semnez actele acelea de concediere, desi nu trecusera inca 30 sau 45 de zile de la concedierea mea.Apoi mi au spus ca nu mi au trimis banii deoarece mai aveam inca in posesia mea un ecuson, cu numle meu , de la firma.Stiti despre ce e vorba, acelea care se atarna la gat, cu emblema firmei si o poza.Pot sa faca asta?Sa opreasca 20 de milioane pt ceva ce oricine poate pierde, oricand?


Mentionez ca ei au reuzat, in scris, sa ne intalnim cu cateva zile inainte de transferul salariului, deci cred ca deja au avut de gand sa nu mi trimita banii.
Multumesc, din nou:)

Orice retinere din salariu se face in baza unei hot.judecatoresti irevocabile.
Asadar, retinerea efectuatta este in contradictie cu prevederile legale , fapr ce va indreptateste sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea acesteia.
Ok, mersi mult.Le am trimis un mesaj, in care le am comunicat ca nu prea e legal ce au facut.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
Petre36, utilizator
Buna seara.Multumesc pt ajutor, am vorbit cu ei si mi au platit salariul.As mai vrea sa stiu ce sanctiuni exista,pt mine, daca exista, in caz ca intarzii cateva zile inainte sa semnez actele de concediere.Au fost cateva abuzuri serioase la firma si as vrea sa ma gandesc daca sa i dau in judecata sau nu.Multumesc, din nou.

Alte discuții în legătură

Neplata salariului:nu mi a fost platit salariul integral Petre36 Petre36 Buna ziua.Sper sa ma puteti ajuta, am o problema cu fostul meu angajator. Am lucrat recent la o firma, insa din cauza conditiilor total indecente de munca m ... (vezi toată discuția)
Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
Masura legala sau abuz si hartuire morala? AlditaP AlditaP De 7 luni lucrez la o la o companie, toate bune si frumoase pana acum 3 saptamani cand au inceput sa se faca restructurari \\\"din lipsa de lucrari\\\". ... (vezi toată discuția)