avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere: din ce cauza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere: din ce cauza?

Buna ziua.

Am avut o problema la locul de munca, nu am fost deloc tratat corect, umilinte, nedreptati, situatia era intolerabila.Mi am luat cateva zile libere, neplatite, pt a putea lua o decizia, am vorbit si cu un mediator, pt a rezolva problema.Intre timp am fost conediat.Vrau sa stiu daca am fost concediat disciplinar sau nu,pt ca mi s aspus ca am doar 30 de zile pt a ataca decizia in instanta, acest lucru mi a spus angajatorul.
Eu nu cred ca am fost concediat disciplinar, dar intreb, ca sa iu sigur.
Eram in peioada de proba, nu am lucrat decat o luna.
Iata o parte din textul pe care mi l au trimis ei, in actele de concediere:
Multumesc.

În drept, contractul individual de muncă încetează în temeiul art. 31 alin (3) din Legea nr.
53/2003, Codul Muncii republicată.

Si

Conform art. 31 alin.(3) din Legea nr 53/2003 Codul Muncii republicată, vă
informăm ca începând cu data de 27.08.2012 încetează contractul individual de muncă
înregistrat sub nr. . Menţionăm că a fost încheiat contractul individual de muncă
cu o perioadă de probă de 90 zile începând cu data de 24.07.2012.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Petre36 , utilizator 17:08, 21 Septembrie 2012
Semnarea actelor de concediere (decizia, notificarea) de catre salariat este facuta mai mult ca angajatorul sa se asigure ca salariatul a luat la cunostinta de ele. Daca dumneavostra refuzati sa le semnati atunci vi le vor trimite prin posta cu confirmare de primire
Decizia de incetarea raportului de munca sepoate preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
Deci, daca inteleg bine, nici macar nu am obligatia de a semna, nu ?
Intr-adevar, asa este .. daca refuzati sa primiti personal decizia, atunci este posibil s-o primiti prin posta.
Inteleg, m am mai linistit...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului:nu mi a fost platit salariul integral Petre36 Petre36 Buna ziua.Sper sa ma puteti ajuta, am o problema cu fostul meu angajator. Am lucrat recent la o firma, insa din cauza conditiilor total indecente de munca m ... (vezi toată discuția)
Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
Masura legala sau abuz si hartuire morala? AlditaP AlditaP De 7 luni lucrez la o la o companie, toate bune si frumoase pana acum 3 saptamani cand au inceput sa se faca restructurari \\\"din lipsa de lucrari\\\". ... (vezi toată discuția)