avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar cesionat fara notificare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar cesionat fara notificare

Banca a cesionat creditul meu cu ipoteca unei firme de recuperari. De la incheierea contractului de credit eu nu am primit absolut nici o hirtie de la banca. M-am trezit cu telefon de la recuperator ca am sa-i dau nu stiu ce sume astronomice de bani, umflata cu mult datoria mea.
Am actionat banca in judecata pentru lipsa notificarii si acum judecatorul spune ca nu era nevoie ca eu sa fiu notificat si ca actiunea mea nu are temei legal.Logic si de bun simt: Dvs. imi dati imprumut, spre exemplu, o suma X. In timp, dvs. dati datoria mea altcuiva si acel cineva vine la usa mea sa-mi ceara banii.
De unde stiu eu ca dau banii cui trebuie odata ce nu am fost anuntat de nici un fel? Cel care a preluat creditul mi-a trimis niste copii xerox prin care ma notifica de cesiune.
Cum adica niste copii xerox? Macar un act original, de la banca, sa stiu si eu cui sa platesc, nu sa platesc aiurea.
Nu inteleg de ce judecatorul spune ca nu e temei legal, pentru ca trebuia sa fiu oficial instiintat de catre banca. Scrie pina si in contractul dintre noi. Contract legalizat la notariat. Cind insa e vorba de cesiune, mi se trimite, in bataie de joc, la 6 luni dupa cesiune, de catre recuperator, nicidecum de catre banca, o copie xerox pe care puteam s-o fac si eu, oricine.
Ce parere aveti, cum poate fi convins judecatorul?
Multumesc.
Nu, nu este adevarat, sumele nu sunt nicidecum aceleasi si nici conditiile.
Nu cunoasteti speta si va rog sa revenim la intrebarile mele. Nu inteleg nimic din ce spuneti. Avocata mea NU are nici un comision din nimic.
Spuneti ca cesiunea nu-mi este opozabila. Ce inseamna asta? Ori nu-mi este opozabila ori e nula?
Domnule,
Adevarat ca nu am cum sa cunosc speta dumneavoastra. dar cunosc sute de spete similare.
In momentul in care un debitor nu isi plateste creditele, pentru a nu fi obligata sa constituie provizion pentru riscul de pierdere din credit banca cesioneaza creanta unui SRl din grupul sau financiar.
Acel SRL nu face decat sa solicite unui executor recuperarea prin executare silita a acelui credit.
SRL-ul respectiv nu modifica conditiile creditului, nu modifica comisioane sau dobanzi.
Cel mult un avocat isi va pune onorariu pentru ca a facut cererea de executare silita. Restul creantei o datorati oricum bancii.

Cesiunea respectiva nu ar trebui sa va deranjeze.

Da, multumesc pentru efortul de a raspunde.
Astept pareri juridice referitoare la subiectul initiat de mine.
Daca se poate sa raminem in zona intrebarilor puse de mine si la care nu am primit raspuns. Altceva nu ma intereseaza.
numai bine.
Costin Savescu a scris:

De unde stiu eu ca dau banii cui trebuie odata ce nu am fost anuntat de nici un fel? Cel care a preluat creditul mi-a trimis niste copii xerox prin care ma notifica de cesiune.
Cum adica niste copii xerox? Macar un act original, de la banca, sa stiu si eu cui sa platesc, nu sa platesc aiurea.


Răspunsurile la cele două întrebări ar fi:

1. Atâta timp cât banca nu va notificat, puteți face plăți în continuare la bancă iar pe baza documentelor acestor plăți ele vor putea fi dovedite.
Banca nu e obligată să vă notifice.

2. Notificarea prin acele copii xerox sunt ok. Nicăieri nu se precizeă forma în care să fiți notificat de acea cesiune.

Faptul că că instanța a invocat lipsa temeiului acțiunii înseamnă că nu există nici o lege (temei legal) prin care D-voastră să vă susțineți dreptul de a fi notificat de către bancă, adică nu există lege prin care banca să fie obligată să vă notifice cu privire la cesiunea creditului D-voastră.
1. Nu se pot face -plati la banca din simplul motiv ca nu mai primesc banii!!! Aveti idee?

2. Notificarea e un act oficial, copii pot face si eu, ca sa fie valabil, oriunde in lumea asta, un documente TREBUIE sa fie original, pentru una din partile semnatare ale unui contract. Unde in legislatie scrie ca se admit copii?

Exista contractul cu obligatia de notificare, exista codul civil vechi si mai als cel nou, exista OUG 50, mai studiati.

Multumesc, oricum.
Incadrari legale vroiam, nu vorbe.

Alte discuții în legătură

Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Confirmare notificare cesiune de creanță. ce pot să fac ca să dovedesc că această confirmare a fost utilizată abuziv ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire a unei situatii : O firma de recuperare a obtinut incuviintarea executarii silite , utilizand conf. ... (vezi toată discuția)