avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi sot supravietuitor

buna ziua ,situatia e urmatoarea doresc sa ma casatoresc cu prietenul meu el mai are 2 copii dintr-o alta casatorie care au ramas la mama ,acum sunt majori de tata nu-i intereseaza,sotul meu are o casa ,eu am si eu o proprietate doresc sa stiu daca ne casatorim si sotul va murii cum se vor impartii bunurile intre mine si copii lui ,casa pe care eu o am va intra si ea la mostenire,sotul nu vrea sa le lase nimic ,ce putem face inainte de casatorie -acte-ca dupa moartea sotului sa imi ramina mie totul-nu as dorii sa fiu inteleasa gresit dar situatia cu copii lui e foarte,,delicata,,avem mare nevoie de un sfat concret ,va multumim
Cel mai recent răspuns: ionela07 , utilizator 11:56, 13 Septembrie 2012
casa dvs nu va intra la masa succesorala a sotului - fiind bun propriu dobandit anterior casatoriei
ar putea sa va vanda dvs casa lui (inainte de a va casatori), aceasta dabandind aceeasi calitate- bun propriu anterior casatoriei
va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune în cazul unei convenții matrimoniale cu separare de bunuri, și copii din căsătorie anterioară. cum se poate face ca bunurile să rămână copilului din actuala căsătorie? paula38 paula38 Buna ziua ,doresc sa stiu urmatoarele aspecte,sunt casatorita ,intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri,detin o casa ... (vezi toată discuția)
Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta? SararoiuL SararoiuL Buna ziua, 1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare in timpul casatoriei valirox valirox Buna ziua, Am o problema mai delicata pe care nu stiu cum sa o rezolv, daca ma puteti ajuta: Tatal meu a fost casatorit, dar in fapt despartit de mama mea ... (vezi toată discuția)