Cred ca albinele fac miere in primul rand pentru a-si hrani puisorii, astfel incat sa-si perpetueze specia. De abia dupa aceea aduna si prelucreaza mierea pentru hrana intregului stup. Ce mai ramane, in proportia cea mai mare, in altruismul lor, ofera si omului, pentru a-si hrani si el puisorii.
Asa am invatat noi in clasa i-a, atunci cand nu ne interesa politica, nu cunosteam mai nimic despre viata, doar ca albinele zboara din floare in floare. Doamna invatatoare care ne-a inteles nelamurirea (cum ajunge mierea pe painea nostra), ne-a luminat, spunandu-ne toata povestea (flori, polen, albine, stupi, miere, etc.).
Mult mai tarziu, am aflat si despre rege/ regina, politicieni/ trantori, albine lucratoare/ muncitori in slujba patriei/ privatizare, clase sociale/ saraci si bogati, munca la colectiv si IAS/ afaceri cu statul.
Rad de vre-o 2 zile cu amicii mei de poanta spusa de tine.
Unul dintre ei mi-a mai dat variante la intrebarea de ce fac albinele miere.....si anume......"ca asa vor muschii lor de Mellifere"....sau alta varianta: "fac miere pentru ca inca nu s-au privatizat".