avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v-c imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v-c imobile

O societate comerciala cu actionar principal statul roman vrea sa vanda niste imobile, cladiri-locuinte, chiriasilor. La infiintarea societatii acestea au trecut in patrimoniul societatii printr-un protocol de predare-primire de la alta societate de acelasi tip.
1. Aceste imobile nu sunt intabulate, nu avem extras C.F.
2. Terenul de sub case nu apartine societatii.

Intrebari:

1. Avem dreptul sa vindem aceste case daca nu sunt intabulate incluzandu-se o clauza in contractul de vanzare-cumparare unde se specifica ca terenul de sub casa nu apartine vanzatorului?
2. E legal un astfel de contract? I se poate puna viza juridica?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:01, 26 Ianuarie 2009
Intai le intabulati...
Terenul nu e obligatoriu sa-l vindeti, dar o folosinta sper sa aveti sa o transmiteti...
:(
Pai aici e problema. Dispozitia e sa se vanda cladirile cat mai repede. Nu vor sa astepte sa le intabulam. In aceste conditii se pot vinde aceste cladiri?
Exista prevedere legala expresa care sa spuna ca nu au voie sa vanda daca nu sunt intabulate? Va rog sa mi-o indicati.

Va multumesc mult.
O sa va spuna notarul. Da, prin reforma de acum vreo 2 ani se vand imobilele numai cu intabularea facuta...
NU aveti cum sa le vindeti asa.
Cat mai repede inseamna cat mai repede se poate legal, nu?
Asa incat, nu vad vreo problema. Contactati act mai repede unul sau mai multi cadastristi si v-ati indeplinit obligatia... Ca vreti sa le vindeti, nu sa faceti acte ilegale...
Abuzez de bunavointa dvs...Pana acum au mai fost vandute, acum un an de zile. Nu s-a mers la notar. Au fost facute contracte de vanzare-cumparare de catre aceasta societate, cumparatorii au fost de acord sa semneze. Nu s-au intocmit contracte la notar. Acum se vrea acelasi lucru. Cumparatorii sunt de acord sa semneze un astfel de contract. Sa inteleg ca este ilegal? Ce prevederi de lege se incalca? Obligatoriu numai notarul face un astfel de contract?
NU e ilegal, dar nici corect nu e sa le vindeti fara cadastru. Intr-un an nu au reusit sa se gandeasca totusi ca vor mai vinde?
Oricum, ma depaseste logica unior astfel de acte si oameni care accepta asa ceva...

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare poate fi facut de catre avocat??? marachi marachi Am si eu o intrebare: in ce masura un act de vanzare cumparare poate fi facut doar de avocat fara implicarea notarului? Cat de valabil este acel contract? (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare fara cf c-levi c-levi Buna, va rog sa ma ajutati cu 1 sfat. Am dat un avans pentru o garsoniera. Am facut un precontract(insa doar la agentie) La inceput mi-au spus ca in 2 ... (vezi toată discuția)