avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v-c imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v-c imobile

O societate comerciala cu actionar principal statul roman vrea sa vanda niste imobile, cladiri-locuinte, chiriasilor. La infiintarea societatii acestea au trecut in patrimoniul societatii printr-un protocol de predare-primire de la alta societate de acelasi tip.
1. Aceste imobile nu sunt intabulate, nu avem extras C.F.
2. Terenul de sub case nu apartine societatii.

Intrebari:

1. Avem dreptul sa vindem aceste case daca nu sunt intabulate incluzandu-se o clauza in contractul de vanzare-cumparare unde se specifica ca terenul de sub casa nu apartine vanzatorului?
2. E legal un astfel de contract? I se poate puna viza juridica?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:01, 26 Ianuarie 2009
sub incidenta OUG 210/2008 intra si locuintele, vanzarea locuintelor reglementata de Legea 85/1992?
În opinia mea, intră tot ceea ce înseamnă locuinţă.
Sunt nevoit sa revin la problema.:( OUG 210/2008 care completeaza legea locuintei art 10 ind.1: " Locuinta se va vinde prin acte juridice intre vii printr-un contract autentificat dovada facandu-se cu actul de proprietate si extras de CF".

Daca eu, societate comerciala , am vandut locuinte pe baza legii 85/1992 construite din fondul statului inainte de intrarea in vigoare a OUG 210 prin contracte de v-c intre noi si chiriasi fara a trece pe la notar, acum suntem obligati sa le facem numai in forma autentificata?
Aceasta OUG 210 care modifica Legea locuintei are incidenta si asupra Legii 85/1992? Nu putem sa le vindem ca si inainte?

Acte juridice intre vii-nu se refera numai la persoane fizice? Se aplica si la o vanzare intre o soc comerciala si un chirias persoana fizica?
Sintagma acte juridice între vii defineşte actele juridice care îşi produc efectul în timpul existenţei celor care le-au consimţit, spre deosebire de actele juridice pentru cauză de moarte.

Prin acte juridice între vii se definesc nu doar actele între persoane fizice, ci şi între acestea şi persoane juridice sau numai între persoane juridice.

Cred că forma autentică a devenit obligatorie indiferent de legea în temeiul căreia se înstrăinează locuinţele.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare poate fi facut de catre avocat??? marachi marachi Am si eu o intrebare: in ce masura un act de vanzare cumparare poate fi facut doar de avocat fara implicarea notarului? Cat de valabil este acel contract? (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare fara cf c-levi c-levi Buna, va rog sa ma ajutati cu 1 sfat. Am dat un avans pentru o garsoniera. Am facut un precontract(insa doar la agentie) La inceput mi-au spus ca in 2 ... (vezi toată discuția)