avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v-c imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v-c imobile

O societate comerciala cu actionar principal statul roman vrea sa vanda niste imobile, cladiri-locuinte, chiriasilor. La infiintarea societatii acestea au trecut in patrimoniul societatii printr-un protocol de predare-primire de la alta societate de acelasi tip.
1. Aceste imobile nu sunt intabulate, nu avem extras C.F.
2. Terenul de sub case nu apartine societatii.

Intrebari:

1. Avem dreptul sa vindem aceste case daca nu sunt intabulate incluzandu-se o clauza in contractul de vanzare-cumparare unde se specifica ca terenul de sub casa nu apartine vanzatorului?
2. E legal un astfel de contract? I se poate puna viza juridica?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:01, 26 Ianuarie 2009
...un astfel de contract e "doar" nul absolut daca nu se face prin notar si fara cadastru ...adica nu produce efecte...asa zice ultim modificare a legii 114/1996...
Care e modificarea asta, ordonanta aia de anul trecut? Chiar nu am habar, lumineaza-ma!
OUG 210/2008 privind modificarea L.114/1996:

3. Dupa articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 101, cu urmatorul cuprins:
"Art. 101. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute. Dreptul de proprietate comuna, fortata si perpetua asupra partilor comune ale unui imobil se valorifica numai impreuna cu dreptul de proprietate exclusiva care poarta asupra acestuia sau a unei parti determinate din acesta.
Dovada dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra unei unitati de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate si a extrasului de carte funciara pentru informare."
Na! Iacata ca-mi scapa articolul ala... Sunt mai luminata acum.
Da' ce tampenie, sa faci dovada proprietatii cu actul de proprietate si ceva in plus... :O Ceva de informare... B-) Ce prostie! NU mai au minte deloc!
mda, fain, fain : )

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare poate fi facut de catre avocat??? marachi marachi Am si eu o intrebare: in ce masura un act de vanzare cumparare poate fi facut doar de avocat fara implicarea notarului? Cat de valabil este acel contract? (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare fara cf c-levi c-levi Buna, va rog sa ma ajutati cu 1 sfat. Am dat un avans pentru o garsoniera. Am facut un precontract(insa doar la agentie) La inceput mi-au spus ca in 2 ... (vezi toată discuția)