avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota indiviza intre proprietar neposesor si posesor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota indiviza intre proprietar neposesor si posesor fara titlu de proprietate

Buna ziua

Am urgenta nevoie de ajutorul D-vs.

- sunt mostenitoare in cota de 37/64 impreuna cu ultima sotie a tatalui meu care are o cota de 27/64.Cotele sunt irevocabile. Tatal meu a cumparat un teren (cu chitanta de mana) pe care a edificat o constructie. Mostenitorul celor care i-au vandut tatalui meu mi-a dat o declaratie notariala prin care declara ca recunoaste vanzarea terenului si ca nu are nici o pretentie de la mine sau de la ultima sotie a tatalui meu.Am deschis o actiune in constatare pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare in cotele stabilite si accesiune imobiliara pentru constructie. Dar ultima sotie a tatalui meu (parata in dosar) a formulat cerere de interventie principala invocand uzucapiunea de 30 ani prin jonctiunea posesiilor (a tatalui meu cu a ei dupa moartea tatalui meu) si constatarea dreptului de proprietate pe intregul imobil numai in favoarea ei. Instanta a dat o hotarare care tine loc de act autentic de vanzare cumparare numai pentru cota mea, respingandu-i sotiei tatalui meu cererea de interventie ca nefondata. Totodata, instanta a mentionat ca intervenienta nu poate cere jonctiunea posesiilor deoarece aceasta este un detentor precar. Asa ca, acum eu am titlu de proprietate pentru cota de 37/64 din teren si constructie, dar aceasta nu are. As vrea sa stiu daca si in ce mod se poate face iesirea din indiviziune (si cu cine, cu sotia tatalui sau cu mostenitorul celor care i-au vandut tatalui meu si care a achiesat la cererea mea) si intabularea pentru cota mea. Mentionez ca terenul si constructia nu au fost niciodata intabulate. Nu au nici cadastru. In timpul procesului s-a facut expertiza topo si constructie. In prezent, in imobil locuieste sotia tatalui meu impreuna cu concubinul sau. Va rog daca ma puteti ajuta. Va multumesc.

:((

Multumesc D-nului avocat Top Dan si multumesc tuturor celor care au avut si au rabdarea pentru a citi spetza mea.
Ma i am o intrebare:
- avand in vedere faptul ca ultima sotie a tatalui meu nu are titlu de proprietate,
- recursul il poate face numai in calitate de intervenient (deci presupun ca va fi respins)
- va cheltui o gramada de bani - taxa timbru, eu voi cere si cheltuielile de judecata de la fond, cheltuieli pe care nu le-am cerut
as putea s-o indrum sa renunte la recurs
eu sa deschid actiune pentru iesirea din indiviziune cu mostenitorul celor care i-au vandut tatalui meu
iar ultima sotie a tatalui meu sa vina cu cerere de interventie pentru ca are cota din mostenire
In aceasta situatie, aceasta doamna care ma plimba de aproape 4 ani prin instante, ar putea obtine titlu de proprietate pentru cota ei?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
mobexport, utilizator
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 13:31, 21 Ianuarie 2009
ar fi indicat sa deschideti iesirea din indiviziune cu cela care i-a vindut tatlui dv. si sa chemati ca tert detinator si sotia de a doua
Va multumesc. Acum cel putin vad ca exista o solutie. Problema este ca mostenitorul celui care i-a vandut lu tata este plecat din tara si nu stiu unde sa-l gasesc. Dar am o declaratie notariala a lui prin care recunoaste valabilitatea actului de vanzare cumparare. Am si declaratia lui in instanta prin care achieseaza la cererea mea. Trebuie neaparat sa-l chem ca parat? Si daca il chem si nu se prezinta? In dosar am o adresa a lui din romania, dar nu locuieste acolo.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare ni_leta ni_leta Buna ziua Ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum voi iesi. In urma decesului tatalui meu am deschis succesiunea in instanta (doamna, ultima sotie a ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare - hot care sa tina loc de act vc ni_leta ni_leta Buna ziua. Revin cu problema mea incercand sa sintetizez . 1. In 1968 un proprietar ce detinea 624 mp teren vinde tatalui meu si sotiei acestuia (a 2-a, ... (vezi toată discuția)
Actiune in constarea vanzarii - cumpararii sau uzucapiune ni_leta ni_leta Buna ziua Am o nedumerire: - tatal meu impreuna cu soatia din acea perioada (nu mama mea) a cumparat cu chitanta de mana un teren in 1968 pe care au ... (vezi toată discuția)