avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 2 condamnari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

2 condamnari

buna ziua , am 2 condamnari de 2 ani si 2 luni din 2006 pentru furt amandou pedepsele aveam varsta de 16 ani .... si am plecat din tara ... in prezent am 23 de ani ... si sunt curios dupa ce interval de timp se prescrie pedeapsa . (si cum) .am executat in tara in care sunt acum 9 luni in 2008 s-a emis pe numele meu mandat european de extradare .. ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: napsterul , utilizator 22:56, 12 Septembrie 2012
Pedepsele s-au prescris dupa trecerea unui interval de 3 ani si 7 luni de la data ramanerii definitive a fiecarei pedepse.
Am avut in vedere disp. art 126C.pen - termenul de prescriere al pedepsei este de 5 ani la care se adauga durata pedepsei, precum si art. 129 C.pen ...termenele de prescriere a executarii pedepsei se reduc la jumatate pentru cei care la data savarsirii faptei erau minori.
Atentie insa si la disp art. 127C.pen -Cursul termenului prescriptiei se intrerupe prin savarsirea din nou a unei infractiuni.
Cursul prescriptiei se intrerupe din mai multe circumstante legale.

Incercati sa consultati un avocat pe care sa il platiti si sa va faca o analiza de caz.
eu sunt in italia si am de gand sa ma duc acasa sa imi fac pedeapsa adika cele doua mandate de 2 ani si 2luni dar stiu ca este legea cu contopirea mandatelor dar e posibil sa imi mai dea spor de contopire sau e posibil sa raman numai la un mandat din cele doua mandate
Daca aveti 2 pedepse de 2 ani probabil ca veti mai primi un spor de 3-8 luni.
Adica 2 ani si 2-58 luni veti avea e executat.

Este doar o estimare fara o analiza de dosar.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
si pedeapsa se prescrie in 3 ani si 7 luni daca eram minor in momentul condamnarii ? sau de 5 ani plus pedeapsa . precizez ca am executat in italia 2 pedepse a cate 3 luni pentru extradare si una de 3 luni pentru o tentativa de furt !
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
napsterul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ptr prescriptia pedepsei As dori daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri legate de situatia in care ma aflu, mai exact a sotului meu. A fost condamnat ptr complicitate la furt ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Contopire pe vechi sau nou? rodica1985 rodica1985 Buna ziua!as avea si eu o intrebare: in anul 2006 am avut pe rol doua dosare de furt calificat,unul ramas definitiv la 5 ani inchisoare si unul inca pe ... (vezi toată discuția)