avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond rulment

Buna seara,
Doream sa ma informez asupra urmatorului fapt:
Cum pot proceda in situatia in care am depus un fond de rulment timp de 6 ani, iar acum am schimbat domiciliul si doresc recuperea acestuia de la administratie.Presedintele blocului nu binevoieste sa aprobe cererea de restituire. Cat timp ar trebui sa dureze restituirea lui?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:17, 16 Septembrie 2012
Fondul de rulment se poate restitui in cazul schimbarii domiciliului sau a dreptului de proprietate „daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel”. Persoana care trebuie sa restituie fondul de rulment este administratorul asociatiei de proprietari. Acesta poate fi sanctionat de reprezentantii Primariei daca nu si-a indeplinit obligatia.

Trebuie sa faceti oricum cerere scrisa avand numar de inregistrare de la asociatie.
Interventie moderator

@loredanamateescu

De ce nu ne spuneti si motivul pentru care presedintele nu aproba aceasta restituire?
Cum motiveaza? Ar fi mai usor sa va dam un raspuns "la obiect".
Daca aveti cunostiinta ca nu ati fost in situatia sa inregistrati restante la plata cotelor de intretinere,
sau alte cazuri care sa oblige utilizarea fondului de rulment,adresati cerere oficiala presedintelui de asociatie,intemeiata pe dispozitiile art 24 al 4 din HG nr 1588/2007
In caza de refuz de solutionat ,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Multumesc pentru sfat. Incerc sa raspund la cele doua intrebari.
1. Presedintele nu doreste sa imi aprobe cererea pt restituirea fondului de rulment pe motiv ca nu are bani.
2. Nu am nicio restanta la cotele deintretinere, ba chiar am platit in avans o luna.
Cred ca singura solutie ramane sesizarea in scris la Primarie.
Nu se poate da un asemenea raspuns deoarece se fac incasari permanent. Din aceste incasari vi se poate restitui fondul de rulment, incheind contul dv.

Da, mergeti si faceti o sesizare la primarie, ca mie nu-mi place deloc raspunsul lui si e posibil ca in spatele acestui raspuns sa fie lucruri mai urate.

Alte discuții în legătură

Restituire partiala a fondului de rulment pdildiko pdildiko Buna ziua, din 1 octombrie 2010 s-a inchis centrala termica de care apartine asociatia de proprietari. Nu mai avem nici incalzire nici apa calda. Din aceasta ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de rulment Stefanc1977 Stefanc1977 restituire fond de rulment. . am vândut apartamentul. urmează că noul proprietar sa se mute anul.viitor. ar trebui sa ni se restituie banii dar de la ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de proprietari si acord privind instalarea unei microcentrale de apartament lucianstanila lucianstanila Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu cateva aspecte. Am cumparat un apartament de 3 camere curand si ca orice nou proprietar am vrut sa ma inscriu in ... (vezi toată discuția)