avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond rulment

Buna seara,
Doream sa ma informez asupra urmatorului fapt:
Cum pot proceda in situatia in care am depus un fond de rulment timp de 6 ani, iar acum am schimbat domiciliul si doresc recuperea acestuia de la administratie.Presedintele blocului nu binevoieste sa aprobe cererea de restituire. Cat timp ar trebui sa dureze restituirea lui?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:17, 16 Septembrie 2012
Va sugerez o solutie de rezolvare amiabila. Dupa cum stiti fiecare proprietar trebuie sa depuna la asociatie o suma drept fond de rulment. Noul proprietar, cel care a cumparat trebuie sa depuna si el aceasta suma. Mergeti impreuna cu el la asociatie sa-si achite fondul de rulment. Noul proprietar da banii administratorului care-i elibereaza chitanta. Administratorul da banii fostului proprietar pe baza unei dispozitii de plata.
Acest lucru puteati sa-l faceti atunci cand ati vandut prin intelegere directa cu cel care a cumparat, dar puteti si-acum, asa cum va explicam mai sus.
Daca administratorul (presedintele) nu vrea, intocmiti un act aditioanal la contractul de vanzare cumparare prin care cedati fondul de rulment noului proprietar iar acesta va da banii numerar. Noul proprietar merge la asociatie si depune acest act aditional. Fondul de rulment ramane astfel noului proprietar de la care vechiul proprietar a luat banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire partiala a fondului de rulment pdildiko pdildiko Buna ziua, din 1 octombrie 2010 s-a inchis centrala termica de care apartine asociatia de proprietari. Nu mai avem nici incalzire nici apa calda. Din aceasta ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de rulment Stefanc1977 Stefanc1977 restituire fond de rulment. . am vândut apartamentul. urmează că noul proprietar sa se mute anul.viitor. ar trebui sa ni se restituie banii dar de la ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de proprietari si acord privind instalarea unei microcentrale de apartament lucianstanila lucianstanila Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu cateva aspecte. Am cumparat un apartament de 3 camere curand si ca orice nou proprietar am vrut sa ma inscriu in ... (vezi toată discuția)