avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificari contractuale dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificari contractuale dupa CIC

Buna ziua,

Sotia mea s-a intor in compania dupa 1,8 ani de CIC. A facut cerere, a depus-o si a revenit la munca incepand cu data din cerere dupa cum i s-a spus...in momentul de fata asteapta decizia inregistrata.

Astazi insa i-a veni sefa si a anuntat noile schimbari pentru perioada urmatoare. Printre schimbari se numara si modificarea functie pe care lucreaza sotia mea. Mai exact ea avea un post de coordonare care i-a fost luat si dat asistentei ei, iar ea a fost trecuta in locul asistentei...fara nici o explicatie, fara sa fi avut rezultate negative in anii in care a activat.

tinand cont ca aceasta modificare nu se face din ratiuni de desfiintare a postului ce poate face ea legal cand i se va pune in fata un nou contract sau o noua fisa a postului ?
Daca o refuza i se poate desface contractul de munca cu art.65? Dupa mine nu, deoarece postul a fost preluat de altcineva....sau pot lua alte acctiuni inpotriva ei ?

Vreau sa mai adaug ca dupa intoarcere a fost complet data la o parte si nu s-a facut o reintrare pe post cum ar fi normal.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Vladimir03 , utilizator 09:59, 19 Septembrie 2012
1. - In perioada cat a fost in CCC a avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica era tot salariata acelui angajator numai ca nu presta munca si nu primea salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa o reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Daca angajatorul doreste sa-i modifice clauzele din CIM o poate face prin act aditional la CIM prin care i se modifica functia (si eventual salariul).

3. - Actul aditional la CIM trebuie semnat de ambele parti.
- Daca sotia nu este de acord nu va semna actul aditional.

4. Daca angajatorul i-a modificat CIM fara acordul ei sa faca o sesizare la ITM.
Si daca sotia mea refuza sa semneze un act aditional care ii schimba functia si eventual salariul ce repercursiuni(acctiuni legale impotriva ei) pot exista in conditiile in care postul nu v-a fi desfintat conform art. 65 ?

Multumesc,
1. Eu v-am redat ce prevede Codul muncii in asemenea situatii.

2. Daca angajatorul procedeaza ilegal atunci va trebui sa se adreseze justitiei dar pana atunci v-am recomandat sa sesizeze ITM care va varifica sesizare si ii va da un raspuns in scris cu cele constatate, masurile luate si cum sa procedeze in continuare.
Buna ziua,

Daca sotia mea mai avea, inainte sa intre in CIC, 7 zile concediu de odihna si le mai poate lua acum dupa reinceperea activitatii?
Exista vreo lege care reglementeaza si acest lucru sau aceste zile de concediu sun pierdute?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire dim ccc abeonaaudit abeonaaudit Am revenit din CCC in data de 10.10.2012 si angajatorul mi-a propus incadrarea pe un alt post si cu 2h/zi. Va intreb daca este legal? Ce pot sa fac? Sa ... (vezi toată discuția)
Revenirea dupa concediu ingrijire copil elena_nac elena_nac As dori sa stiu daca dupa revenirea din cic angajatorul este obligat sa imi dea acelasi post, mai ales daca el exista. In cazul meu, postul exista, insa ca ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani. nicogabi nicogabi Buna ziua, am si eu o intrebare : in luna octombrie ar trebui sa revin la munca dupa CCC de 2 ani, insa de la seviciu mi s-a spus deja ca nu voi mai reveni pe ... (vezi toată discuția)