avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi

Mâine, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Planificarea concediilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Planificarea concediilor

Buna ziua,
Am o nelamurire legat de programarea concediilor. Am facut acest tabel la inceputul acestui an dar ce se intampla daca intre timp se mai angajeaza alti salariati? Se reface aceasta programare sau cum se procedeaza? Si ce fac daca angajatii prezenti se razgandesc si nu vor sa ia concediul in data scrisa in programare? Rog un sfat sunt incepator in resurse umane!
O alta intrebare este daca pot deduce 50% din cheltuieli privind piesele de schimb, rovineta, asigurare si alte servicii de intretinere pentru autoturisme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 21 Iunie 2019

ART. 148 C.Mun
1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programar
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

Programarea concediilor de odihna e mai mult o actiune orientativa.Nu e batuta in cuie, poate fi modificata pe parcursul anului.Nu e sanctionabila efectuarea co de catre salariat in alta perioda decat cea in care a fost programat initial.:)
Pentru salariatii angajati dupa intocmirea acestei programari se poate face alt tabel.



art 21.Codul fiscal
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
n)cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat potrivit art. 21 alin. (4) lit. t), la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii.


(4)
t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situaţiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;
2. vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;
3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;
5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.
Cheltuielile care intră sub incidenţa acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.
Modalitatea de aplicare a acestor prevederi se stabileşte prin norme;

Multumesc!
Eu intocmesc planificarea Co in decembrie pentru anul urmator.
Noii angajati ii trec cu pixul pe acelasi tabel, nu intocmesc alt tabel la fiecare noua angajare si nici nu fac un alt tabel.
E specificat undeva in legislatie ca programarea co este orientativa?
Nu este specificat nicaieri asa ceva....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate combustibil ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea situatie:o firma de transport are automobile cu care merge in tara dupa soferi sau sa verifice camioanele;la banca,posta,finante,etc. ... (vezi toată discuția)
Deducere carburanti ana55 ana55 VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI DACA PENTRU UN AUTOTURISM DE LA O SC ,CARE ESTE FOLOSITA PENTRU DIRIGINTE DE SANTIER, CARBURANTII SUNT DEDUCTIBILI INTEGRAL SAU ... (vezi toată discuția)