avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... modificare optiune concediu crestere copil de la 1 an ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

modificare optiune concediu crestere copil de la 1 an la doi ani

Buna ziua, am rugamintea sa ma consiliati cu privire la cateva aspecte legate de concediul de crestere copil:
1. Se poate schimba optiunea initiala de CCC de la 1 an la CCC pana la 2 ani dupa 1 an in care primesti indemnizatia de 75% din venitul net realizat in ultimele 12 luni? Daca da, cum se procedeaza si care e perioada in care poti lua aceasta decizie?
2. Daca pot schimba optiunea initiala, in al doilea an nu se mai primeste nici o indemnzatie si intri in concediu fara plata? In acest caz poti fi eligibila la concediere prin restructurarea postului sau esti protejata fiind considerata tot in concediul de crestere copil?
Multumesc anticipat pentru timpul acordat acestei cereri!
Cel mai recent răspuns: tetan12 , utilizator 17:12, 11 Ianuarie 2013
Nu am cuvinte sa va multumesc!
Sunteti eroul meu! :)
Buna ziua! Voiam sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:
Daca s-a optat pentru CCC de 1 an si apoi se prelungeste cu CFP de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani si intre timp mama ramane insarcinata din nou. Cum se calculeaza noua indemnizatia de crestere copil? Se iau in considerare ultimele 12 luni lucrate inainte sa ramana insarcinata cu primul copil sau si perioada de CFP?
Va multumesc anticipat!
1. Perioada de CFP pentru cvresterea copilului este luata in calcul daca ea face parte din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului al doilea.

2. Dar in acest caz indemnizatia poate fi mai mica dar nu sub 600 lei lunar.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru mame Robertam Robertam Eu am optat 1an pentru cresterea copilului si dupa 1 an a intervenit o problema in familie si am facut cerere la servici pentru a m-ai sta un an. as dori sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil r0xxyana r0xxyana Buna ziua. Daca la depunerea dosarului de indemnizatie pentru cresterea copilului am optat pentru perioada de 1 an, mai pot schimba aceasta optiune astfel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa concediu fara plata Ancutzza19 Ancutzza19 Buna seara, In data de 22.96.2011 am nascut si de atunci am intrat in concediu crestere copil 1 an de zile - platit 75% media veniturilor din ultimele 12 ... (vezi toată discuția)