avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot avea castig de cauza?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot avea castig de cauza?

In anul 2007 am suferit un accident in care au fost implicate doua firme de taxi. Am fost la institutul medicolegal de unde am primit certificatul medico legal. Apoi, am fost la politia rutiera unde am depus plangere pentru a se intocmi dosar.
O prietena de-a mea a fost chemata la politie intrucat a fost martora accidentului. In Decembrie anul trecut, am fost chemata la politie pentru a mi se inmana expertiza .Din rezultatul expertizei a rezultat ca ambele firme de taxi au fost vinovate, dar s-a specificat k ranile suferite de mine au fost minore.Mentionez ca am primit 10 zile de concediu medical de la institutul medicolegal. In momentul in care am primit expertiza de la domnul politist am fost intrebata daca doresc sa ii dau in judecata, si am spus ca as vrea sa primesc suma de bani pe care am cerut-o, fara sa recurg la judecata, si in cazul in care cei doi nu sunt de acord sa plateasca, voi merge mai departe. Mi s-a comunicat ca cei doi nu au luat curs citatiilor, si ca dosarul meu a fost trimis in instanta. Intrebarea mea este daca as putea sa ii oblig cumva pe cei doi, cu ajutorul unui avocat, fara sa recurg la judecata, sa imi plateasca suma de bani ceruta, sau daca, in cazul unei judecate pot avea castig de cauza.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 12:51, 21 Ianuarie 2009
In instanta trebuie sa va dovediti pretentiile, respectiv suma de vbani solicitata si ce reprezinta ea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de predare al dosarului la procuratura popattila popattila Asadar am avut un accident rutier in 25.01.2009 , eu parte vatamata cu spitalizare la sectia neuroghirurgie, in total 86 de zile de ingrijiri medicale pentru ... (vezi toată discuția)
Acuzat de parasirea locului accidentului SILVIA_G SILVIA_G As avea si eu o intrebare,si anume:daca cineva te acuza de fuga de la locul unui accident care a avut ca rezultat vatamarea corporala a unei victime si esti ... (vezi toată discuția)
Lovit pe trecerea de pietoni. pot cere daune materiale? Ovidiu998 Ovidiu998 Buna ziua, Am 19 ani, baiat, veneam de la facultate si am fost calcat pe trecerea de pietoni, frana de 19m, viteza peste limita legala, daca nu saream inainte ... (vezi toată discuția)