avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de renta viagera

Buna seara
In luna octombrie 2008 am incheiat un contract de renta viagera (in calitate de debitrentier) in urma caruia am intrat in posesia unui apartament . Creditrentierii nu au copii si vor primi de la mine , pe toata durata vietii lor , lunar , o suma de bani . As dori sa stiu care este perioada in care se poate ataca in instanta , (daca se poate) , actul incheiat de noi , dupa ce creditrentierii nu vor mai fi .
Cu multumiri anticipate
Gigi Tepus

Cel mai recent răspuns: gigicj , utilizator 22:16, 13 Septembrie 2012
Cine sa l atace?! Mostenitori rezervatari nu sunt, caci nu au copii si cred ca nici parintii credirentierilor nu mai sunt in viata. Iar credirentierul poate cere rezilierea daca nu platiti renta pana la sf vietii acestuia.
Ambii soti au / au avut frati , surori , unii mai sunt inca in viata si exista si ceva nepoti si chiar si o matusa . La ei ma gandeam . Dupa cum bine stiti , atunci cand moare cineva se gasesc intotdeauna persoane care au ceva de revendicat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de dobandire imobil cand proprietarul are mostenitor rezervatar zsigmondati zsigmondati Buna ziua, Întrebare/situație: Mama mea a avut o sora (pe numele Maria, decedată) care a fost casatorita cu Nicolae. Nicolae are o fiica din prima ... (vezi toată discuția)
Mostenire renta viagera si testamentara marinnicolae marinnicolae In urma cu 8 ani am incheiat un contract de renta viagera cu o sora referitor la un apartament.Acum un an a murit. Pe de alta parte mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager Alina1978 Alina1978 Buna ziua, As avea nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste incheierea unui contract de vanzare-cumparare pe care as vrea sa il inchei cu matusa mea ( ... (vezi toată discuția)