avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit teren uzucapiune
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit teren uzucapiune

Buna ziua! Am dobandit un teren intravilan de 270mp prin uzucapiune. Am fost sa platesc impozitul pe teren si mi s-a cerut impozitul inclusiv pe 5 ani in urma cu penalitati. Intrebarea mea este: exista o lege care sa specifice asa ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 15:38, 15 Septembrie 2012
La uzucapiune efectul este retoractiv iar dvs sunteti considerat proprietar din ziua in care ati inceput posesia. Tot de atunci, pentru ca sunteti proprietar, aveti si obligatii (nu numai drepturi cum considera multi) printre care si aceasta de a achita impozitul. Cod Civil
Ca sa dobanditi terenul prin sentinta, trebuia sa faceti dovada de folosinta indelungata-uzucapiune, dar totodata trebuia sa dovediti plata impozitului pt aceasta perioada, cum de la dvs sa procedat diferit? Cine a figurat la impozite si taxe cu acest teren, cine a platit? Probabil ca dvs, ati dobandit cu ceva anii in urma acest teren si deabia acum l-ati declarat la Impozite si taxe, este corect sa va impuna pe 5 ani in urma, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune giana-iulia giana-iulia Buna ziua,am nevoie de urmatoarea informatie: - detin in folosinta un teren intravilan pentru care platesc chirie la stat din anul 1985(cu o intrerupere da ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea si impozitul??? Coconec Coconec Sunt lucrator in cadrul unei primarii comunal si neavand un jurist in momentul de fata angajat as vrea sa ma ajute cineva cu privire la drepturile si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea Miriam22 Miriam22 Bună ziua, mă adresez Dvs. în calitate de specialişti în vederea elucidării unei situaţii. Vă mulţumesc anticipat. Problema: în anul 1977 ... (vezi toată discuția)