avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... incasare chirie teren primarie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

incasare chirie teren primarie

Buna Ziua! Sunt contabil la o gradinita si ma confrunt cu urmatoarea problema e terenul din curtea gradinitei avem o constructie a unei societatati comerciale,pentru constructia amplasata pe acest teren societatea comerciala trebuie sa plateasca lunar o chirie ,s-a incheiat in acest sens un contract de inchiriere(pentru anul 2012) in luna martie in baza unui acord emis de Primarie,in acest acord este specificat faptul ca daca chiriasul nu plateste la termen chiria respectiva acordul inceteaza(termen de plata 25 ale lunii),in contractul de inchiriere se specifica ca daca una dintre parti nu respecta obligatiile contractuale contractul se rezilieaza.Pentru neplata i-am calculat si penalitati de intarziere,i-am trimis notificari de plata,spun acest lucru deoarece chiriasa noastra nu si-a respectat obligatiile din contract emis pe baza acordului Pimariei - nu a platit decat o suma foarte mica din chiria respectiva ,eu i-am emis facturi pentru chiria lunara cat si pentru penalitati.Am instiintat Primaria in legatura refuzul chiriasei de a-si plati debitul din chirie si penalitatile,i-am rugat sa ne sprijine in recuperarea datoriei de la chiriasa respectiva,dar dumnealor imi spun ca nu ma pot sprijini in recuperarea sumei ,si ca trebuie sa ma adresez organelor abilitate.Din luna iulie nu am mai emis facturi pentru chirie si nici nu i-am mai calculat penalitati.Am trimis la Inspectoratul scolar la compartimentul juridic o adresa in acest sens dar nu am primit nici un raspuns.Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce trebuie sa fac in continuare:M-ai emit facturi pentru chiria afrenta lunii august,mai calculez penalitati,cum recuperez datoria neincasata,cui trebuie sa ma adresez?Chiar nu mai stiu cum sa procedezMai emit in continuare facturi,mai calculez penalitati,mai emit notificari de plata,contractul se rezilieaza?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:10, 15 Septembrie 2012
puteți :
1) continua acțiunile începute ;
2) rezilierea contractului și anunțarea prin adresă a respectivei societăți ;
3) întocmiți imediat o Notificare cu somație societății : pe puncte numerotate și ultimatum de plată a chiriei restante (circa 15 zile de la primirea notificării), ultimul punct comunicați-i că o veți chema în judecată, ca va suporta cheltuielile și o veți executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare chirie pentru utilizare teren ggina ggina Buna Ziua! Sunt contabil la o gradinita si ma confrunt cu urmatoarea problema:Pe terenul din curtea gradinitei avem o constructie a unei societatati ... (vezi toată discuția)
Se poate emite o factura dupa expirarea unui contract de închiriere? LioaraLia LioaraLia Bună seara. S-a întocmit un contract de închiriere între două societăți, pe o perioadă de doi ani, pentru un utilaj. În primul an s-au emis ... (vezi toată discuția)
Fact neplatite gabige gabige Buna ziua, am avut chiriasi si nu mi-au platit timp de 6 luni nici o fact. Vreau sa stiu cum pot sa-mi recxuperez banii, plangerea penala este o solutie? (vezi toată discuția)