avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... problema pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

problema pensie de urmas

Buna seara ,am si eu o problemasi sper sa ma puteti ajuta.Acum 2ani tata care a fost maistru principal in m.a.p.n. a decedat,i urma lui au ramas o vaduva care a beneficiat 6luni de ajutor social cum scria pe aceea hartie.Apoi la varsta de 55 ani au spus sa fac un alt dosar sa poata beneficia de pensia de urmas dupa decedat,dosar care a fost facut in ianuarie 2011 cu o luna inainte sa faca mama 55 ani in februarie dupa spusele lor abia la 55 ani avea dreptul la aceea pensie,decizia a venit la final de martie unde scria ca incepand cu 01.01.2011 avea dreptul la pensia de urmas dupa decedat ,pensie care nu a venit nici in ziua de azi.Am tot dat telefoane la bucuresti la directia pensii militare sect 1,dar nimeni nu a putut sa ma lamureasca cu nimic de ce pensia nu a ajuns,iar in urma cu ceva timp a venit o alta hartie in care eram informati ca de fapt aceea decizie in care se spunea ca are dreptul la pensia de urmas a fost anulata.Imi puteti spune si mie ce sa fac ca nu mi se pare normal ce se intampla si nimeni nu ma lamureste.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 15 Septembrie 2012
La decizia de anulare puteti sa formulati contestatie in termenul recomandat. Sa vi se comunice care este motivul. Faceti notificari dar trimise cu confirmare de primire pentru a va putea justifica eventual in instanta. Puteti sa solicitati informatii la forurile superioare. Fiti mai perseverenti si nu va lasati dusi cu vorba. Solicitati sa vorbiti cu unul din sefii compartimenteleor nu cu un/o oarecine. Succes
1. Si la Casa sectoriala de pensii a MApN mai sunt si salariati mai puitin pregatiti profesional.

2. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune:

Art. 85
(1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei standard de pensionare, daca durata casatoriei a fost de cel putin 15 ani.
...

3. Asadar spuneti luna si anul nasterii mamei dvs. ca sa va spun data cand implineste varsta standard de pensionare , data de la care va beneficia de pensie de urmas, in cuantum de 50% din pensia sotului decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva pensie de urmas iulianalili iulianalili buna ziua am si io o intrebare referitor la pensionare , Sotul meu alucrat in administratia nationala a penitenciarelor,(ANMP)adica ma bine zis a fost gardean ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mapn pentru sotul supravietuitor Miralu Miralu Buna ziua! Matusa mea are 55 ani, pensionata pe caz de boala grad III , cu 34 ani vechime ; sotul - cadru militar pensionat din 2006, cu 43 ani vechime, a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sot supravietuitor Niculina Craciun Niculina Craciun Am 55 ani , sotul meu pensionar militar a decedat in 2008 am 30 de casatorie .Cand pot beneficia de pensie militara de urmas ?Nu am nici un venit.Cand am fost ... (vezi toată discuția)