avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinere pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinere pensie

Buna ziua,va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Un pesionar se trezeste cu retinere din pensie fara notificare prealabila de la casa de pensii si afla ca sa facut a cererea unei primarii.Acea persoana era scutita de impozit pe cladiri iar presupusa datorie venea dintr-o datorie istorica veche de peste 8ani ,probabil prescrisa si pentru care primaria nu facuse nimic 8 ani sa o recupereze.
Avea dreptul casa de pensii sa institue titlu de retinere ara notificarea pensionarului?
De competenta carei instante depinde actiunea impotriva acestei retineri abuzive pt o datorie prescrisa si in baza carei legi?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: qwerta , utilizator 18:12, 22 Ianuarie 2009
Trebuie vazut mai intit in temeiul in baza caruia se fac retinerile. Instanta competenta sa soplutioneze o asemenea contestatie la executare prin poprire este judecatoria.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire qwerta qwerta Buna ziua,va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Un pesionar se trezeste cu retinere din pensie fara notificare prealabila de la casa de pensii si afla ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie zsoli71 zsoli71 Buna ziua! Mama mea este girant la o persoana care nu si-a platit creditul. Fiind pensionara, s-a infiiintat poprire pe pensia ei, retinandu-se 458 lei. La ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate amana instituirea popririi salariale pana cand executorul trimite toate documentele stabilite prin lege znicolae9 znicolae9 Buna ziua , Suntem o mica firma recent infiintata ,care se confrunta cu o problema legata de instituirea unei popriri salariale. In fapt, am primit din ... (vezi toată discuția)