avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum trebuie sa procedez in caz de insulta si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum trebuie sa procedez in caz de insulta si amenintare?

buna ziua,in urma cu 2 luni am avut un scandal cu mama prietenului meu,a venit acasa la mine a inceput sa ma faca in toate felurile apoi sa dea in geamurile casei am chemat politia ,i au dat amenda iar astazi acelasi lucru sa intamplat in centrul orasului,scuipando pe fiica mea si lovindo,am fost la politie iar acum astept sa vad ce se intampla,spuneti va rog ce sa fac ca nu mai pot,multumesc
Daca aceasta persoana a exercitat acte de violenta asupra fiicei dvs, dvs , daca fiica are sub 14 ani , puteti depune o plangere penala prealabila , in termen de 2 luni de la care dvs ati cunoscut sau ati putut cunoaste pe faptuitor , la Politie sau la Parchet.
Daca fiica dvs are peste 14 ani , dar pana in 18 ani , ea va fi titularul plangerii penale prealabile , avand , insa , incuviintarea dvs.
Daca are peste 18 ani , avand deplina capacitate de exercitiu , poate depune plangerea penala prealabila fara incuviintarea dvs.
In functie de numarul de ingrijiri medicale , atestate de certificatul medico-legal , se va stabili in concret si incadrarea juridica , care , din cele mentionate de dvs este cea de loviri sau alte violente (180 Cod Penal)
In temeiul aceste plangeri penale prealabile agentii de politie vor efectua acte de cercetare in vederea stabilirii imprejurarilor in care a fost savarsita fapta.
Lipsa plangerii penale prealabile conduce la imposibilitatea efectuarii acestor acte.
Daca a exercitat si acte de degradare , de distrugere asupra unor bunuri (geamurile) atunci aceasta poate raspunde in concret si pt savarsirea infractiunii de distrugere, infractiune a carei actiune penala e pusa in miscare tot la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Nu ramaneti in pasivitate : intrucat aceasta persoana v-a agresat si v-a lezat , fizic si psihic , aveti posibilitatea incunostiintarii insitutiilor de stat abilitate !

Succes .
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
fiica mea are 6 ani ,credeti ma ca am vrut sa cobor din masina dar m am controlat si m am dus direct la politie,nu se poate ca fiica si eu sa fim injurate in centrul orasului,si nu pot sa cred ca a scuipato facand o fetita de 6 ani curva,eu mi am luat o avocata astazi si luni o sa depun o plangere la parchet pt insulta,amenintare,asa ma sfatuit cineva,de ieri de cand am fost la politie nu mai stiu nimic,e a doua plangere pe care o pun si pot spune ca am si martori, spuneti mi fac bine cu plangerea penala pe care o fac la parchet?ce i de la politie ce masuri pot sa ia?
dupa prima plangere pe care am depuso(cand a venit si a inceput sa imi dea cu pumni in geamurile de la care si spunandu mi in toate felurile)cei de la politie au atentiona to sa nu se mai apropie de mine dar vad ca degeaba,multumesc
Plangerea penala prealabila poate fi introdusa atat la Politie , cat si la Parchet, in temeiul acesteia facandu-se acte de cercetare si punandu-se in miscare actiunea penala.
Depozitiile martorilor vor fi apreciate in concret de catre de agentii de politie si consemnate intr-un proces verbal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorul poate depunde plangere penala? AlexandraRaluca96 AlexandraRaluca96 Buna,as avea si eu nevoie de un raspuns urgent.Sunt minora am 16 ani,am avut pana de curand o relatie cu un baiat de 21 de ani,tin sa mentionez ca am avut ... (vezi toată discuția)
Am fost batuta de sot si de alte 6 persoane puse de el ignoranta ignoranta pe data de 31.03.2012 sotul m-a batut si ne-a alungat pe mine si fiica mea din garsoniera comuna . Am depus plangere la politie si medico-legal ( ingrijire de ... (vezi toată discuția)
Agresiune sony_stef sony_stef buna seara am si eu o intrebare . am fost agresat in urma cu 1 zi de un vecin. am fost lovit in zona fetei dar nu grav incat sa am nevoie de certificat medico ... (vezi toată discuția)