avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil vs drepturi in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil vs drepturi in instanta

Buna seara. Sotia a fost angajata pana in luna august 2011 cand i s-a desfacut in mod abuziv contractul de munca in timp ce era insarcinata. Am castigat in instanta in fata angajatorului plata tuturor drepturilor banesti de la data desfacerii contractului de munca pana la data reintegrarii pe post. Anul trecut sotia a terminat o scoala postliceala si a putut sa intre in somaj incepand cu luna noiembrie 2011dupa care in CCC( a nascut in ianuarie 2012). Problema care se pune este ca daca angajatorul o sa-i plateasca drepturile banesti pe perioada august 2011-data reintegrarii, inseamna ca incepand cu noiembrie 2011 ea baneficieaza si de salariu si de alte drepturi banesti(somaj,concediu medical,CCC). Este posibil ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Rentzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 27 Septembrie 2012
Da, angajatorul este obligat sa-i achite drepturile salariale prevazute in hotararea judecatoreasca .. atentie , daca s-a dispus reintegrarea atunci sotia dvs va trebui sa returneze indemnizatia de somaj primita .. de asemenea, indemnizatie pentru CCC trebuie revizuita in urma castigarii litigiului ...
Dar in OUG 111/2010 privind indemnizatia pentru cresterea copilului la Art.16 alin 3 scrie ca " plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu ".

Potrivit principiului ”restitutio in integrum”, veti fi pus/a in situatia anterioara concedierii ... astfel incat , din postura de salariat puteti intra in CCC si nu din cea de somer ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca neliionela neliionela buna va rog sfatuitima am fost in litigiu de munca si am cistigat cu rentoarcerea la locul de munca si tot timpul cit am avut procesul am fost in prenatal ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii dupa concedierea abuziva SANTIER SANTIER Buna ziua! Sotia mea a castigat un process intentat angajatorului pentru concediere abuziva, si a castigat in instanta reincadrarea (la care a renuntat, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil realvasy realvasy Buna ziua! Sotia mea (profesoara suplinitoare) a nascut pe 16 august 2014. Contractul ei de munca se incheie pe 31 august (01.09.2013 - 31.08.2014). La ... (vezi toată discuția)