avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatii

Buna, este adevarat ca daca am obtinut certificatul constatator pt un punct de lucru si anume un fast food, pot sa incep activitatea adica sa deschid unitatea si intre timp pot sa obtin autorizatiile? Daca gresesc va rog sa ma ajutati cu un sfat si sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuiesc urmati. De la sanepid mi-au zis ca nu mai este cazul si acelasi licru au zis si cei de la registrul comertului. Dar ideea este ca nu vreau sa deshid si pe urma sa ma trezesc cu vreo surpriza. Va multumesc si sper ca ma poate lamuri cineva.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 22:26, 16 Septembrie 2012
Trebuie sa fiti in regula cu autorizatiile si dupa aceea sa desfasurati activitate comerciala, nu invers. Daca vine cineva in control vi se cere autorizatia de functionare, nu ii intereseaza ca abia atunci faceti demersuri pentru obtinerea ei.
Multumesc pt raspuns, dar daca am obtinut deja certificatul constatator cu declararia pe proprie raspundere? Tot pe avocatnet am citit undeva ca se poate si apoi in paralel cu activitatea cer autorizatiile, asa mi-au zis si cei de la registrul comertului, nu am intelel eu bine? Multumesc.
Va mai trebuie acordul / autorizatia de functionare de la primarie. Mergeti acolo si vedeti ce acte va cer pentru a primi acest acord. In principiu va trebuie certificatul de inregistrare, CI/BI asociat, constatatorul pentru punctul de lucru de la registru, contractul cu firma de salubritate, actul de detinere al spatiului ( ctr.inchiriere, ctr. de comodat) certificat fiscal de la taxe si impozite, in cazul in care punctul de lucru se afla intr-un bloc va trebuie acordul asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complectare obiect de activitate DANI70 DANI70 Daca la un punct de lucru am ca obiect de activitate o patiserie si vreau sa deschud tot acolo si un fast food ce trebie sa fac? Trebuie sa merg la registrul ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie garda de mediu pt fast food? I . Elena I . Elena Avem deschis un fast food ,iar deasupra la etaj un vecin mai \"dusmanos\"sa zic asa.La inceput a zis ca il deranjeaza hota seara dupa 21 22 cand ajunge acasa ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa imi desfasor activitatea? iwilldoit iwilldoit Buna seara. Ma intereseaza unde anume (si cum) imi pot desfasura activitatea in Bucuresti ca un Pizza Van (pizzerie mobila incorporata intr-o ... (vezi toată discuția)