avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva unic intretinator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva unic intretinator

Buna ziua,
Sunt un fost salariat BCR, concediere colectiva, intrebarea este: in conditiile in care sunt unic intretinator de familie, am revenit din concediu maternal in ianuarie 2012, pot contesta decizia de concediere?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:57, 18 Septembrie 2012
Salariatul care contesta concedierea pentru motive ce nu tin de persoana lui poate avea castig de cauza daca reuseste sa probeze ca se afla intr-una dintre situatiile la care face referire art. 60 din Codul Muncii (incapacitate temporara de munca, concediu de odihna, graviditate, concediu de maternitate sau de crestere a copilului etc.).

www.avocatnet.ro/content/art...

Cand ati intrat in CCC? .. art.60 C.mnun. nu este aplicabil pentru cei care revin din CCC..
Decizia am primit-o pe 16 .
Va multumesc.
freeelis a scris:
art.60 C.mnun. nu este aplicabil pentru cei care revin din CCC..

Nu? Atunci ne dezinformeaza articolul publicat ieri de Avocatnet :stunned:? Pentru ca ceea ce am scris mai sus este preluat din articolul respectiv.

Edit later:

@MaraMarinescu

Colegul meu @freeelis v-a intrebat cand ati intrat in CCC, nu cand ati primit decizia de concediere (banuiesc ca la aceea faceti referire Dvs.).
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Art.60 C.mun. precizeaza expres situatiile in care este incident, si anume :
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....

Legiuitorul a precizat pe durata CCC si nu dupa terminarea acestuia .. prin urmare, nu are cum sa fie aplicabil acest text de lege pentru revenirea din CCC.

Pentru revenirea din CCC sunt incidente prevederile art.25 din OUG nr.111/2010 in situatia persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 1 ianuarie 2011.

Alte discuții în legătură

Concediere angajat marianliviuh marianliviuh Am o angajată care înainte sa intre în Concediu prenatal a stat în Concedii medicale repetate legate intre ele. În perioada când se afla în prenatal ... (vezi toată discuția)
Legal, este posibil ca dupa un an de cic sa nu mai fii primit la locul de munca? pirina pirina Potrivit legislatiei actuale privind CIC este posibil dpdv legal sa nu mai fii primit la locul de munca daca alegi varianta cu 2 ani? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dreptul muncii AlinaManoliu AlinaManoliu Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil, din 26 ianuarie trebuie sa ma intorc la serviciu. Societatea de unde am intrat in cic are biroul central in ... (vezi toată discuția)