avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere contract Vanzare-Cumparare auto fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere contract Vanzare-Cumparare auto fara prezenta proprietarului

Buna ziua,

Am nevoie de sfatul unui cunoscator. Ideea sta in felul urmator:

Eu sunt din Bucuresti si am gasit un Seat Leon din Galati. Proprietara masinii in acte sta in Bucuresti dar i-a dat masina fratelui ei din Galati sa se ocupe de vanzare pentru ca ea nu are timp. Fratele ei are toate actele masinii, mai putin certificatul fiscal care este scos si pe care ar trebui sa il iau eu in seara asta de la proprietara(o sa ne intalnim in Bucuresti). Am vorbit cu el si zicea ca s-a interesat si pot face contractul de vanzare-cumparare cu el, mentionandu-se pe act ca s-a incheiat in prezenta lui, la care sa ataseze si copia lui dupa buletin. (nu are procura, iar sora lui nu are cum sa mearga la galati sa fie prezenta(e ceva directoare de banca si e greu sa isi ia o zi libera)). Oricum inainte de a o cumpara o sa merg sa ii verific istoricul la reprezentanta.

Mie mi se pare cam ciudat si va intreb daca stie careva daca intr-adevar se poate face contractul si cu alta persoana decat proprietarul din acte, in conditiile in care se specifica asta acolo.

Masina este la primul proprietar, a fost luata in leasing de noua din Romania, leasingul s-a incheiat anul trecut.

In cazul in care nu stiti sigur, poate ma poate cineva indruma spre altii care ar putea sa imi dea un raspuns clar.
Cel mai recent răspuns: Marcu ionel b , utilizator 18:05, 24 Iunie 2018
Legal se poate incheia document de tranzactionare autovehicul in lipsa proprietarului acestuia prin tert care detine procura legal intocmita de catre vanzator
Lipsa certificatului fiscal va determina la prudenta
Multumesc pentru raspuns.
Voi lua certificatul fiscal de la proprietar astazi. Dar cel la care este acum masina nu are nici un act semnat de proprietar, cum ca este imputernicit sa o vanda.

O sa le propun sa fie si proprietarul prezent la incheierea contractului de vanzare-cumparare sau sa ii ofere celuilalt o procura notariala.
Dat fiind posibitatea proprietatii comune a sotilor ,Da,se poate vinde si de coproprietarul indiviz!
Nu sunt soti. Sunt frate-sora... Iar masina este doar pe numele ei in acte.
Buna ziua am cumparat o masina de la fratele meu si nu am reusit sa fac un contract de vanzare cumparare cu el am facut doar o simpla procura de inchiriere in italia problema este ca acuma nu ne avem pe bune si i am spus sami faca contract de vanzare cumparare si nu vrea sami faca masina e platita cum as putea sa procedez pentru a face un contract de vanzare cumparare in Lipsa lui cine ma poate ajuta va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto fara proprietar Titiana1974 Titiana1974 Buna ziua, Folosesc o masina care va iesi din leasing, in aceasta luna. Utilizatorul este fostul sot! Firma de leasing va transfera dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate masina yulii yulii buna ziua, care este cea mai simpla si mai putin costisitoare modalitate de a transfera un autovehicul intre rude? masina este momentan inregistrata pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina iulia.s iulia.s Problema mea sta in felul urmator: vreau sa cumpar o masina pentru sora mea, care momentan este in strainatate si se intoarce cam in 2 saptamani. Am gasit ... (vezi toată discuția)