avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare auto fara proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare auto fara proprietar

Buna ziua,
Folosesc o masina care va iesi din leasing, in aceasta luna. Utilizatorul este fostul sot! Firma de leasing va transfera dreptul de proprietate utilizatorului! Aceasta masina nu am declarat-o ca bun comun la partaj, deoarece am convenit ca la final de leasing i-mi va ceda masina mie, fara nici o pretentie! Leasingul va trimite toate actele de proprietate pe adresa de corespondenta, a mea!
Problema este urmatoarea: Ce documente trebuie sa-mi trimita fostul sot pentru a putea face un act de vanzare cumparare intre mine si el si apoi sa o inscriu pe numele meu, el locuind in capatul celalalt al tarii si nu poate sa vina aici in Galati! Mentionez ca adresa pe care este inregistrata la finante este adresa mea si ca am ramas cu acelasi nume ca si inainte de divort! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:16, 15 Noiembrie 2012
Atentie! Fostul sot va dobandi in baza contractului de leasing dreptul de proprietate asupra masinii, incepand cu data la care a luat sfarsit contractul de leasing. Astfel, bunul nu va mai fi privit ca un bun comun, deoarece a fost dobandit de sot dupa desfacerea casatoriei. Apelati la serviciile unui avocat care sa va ajute, deoarece puteti ramane doar cu promisiunea.
Da, nu e nici o problema ca nu va mai fi un bun comun! Problema pe care o am consta in faptul ca nu stiu ce documente trebuie sa-i cer ca sa-mi "vanda"masina fara a se deplasa el! O procura notariala este suficienta? Sau procura si alceva? Ma gandesc la faptul ca poate fi interpretet ca o vanzare cumparare intre 2 oameni straini, dar fara ca proprietarul sa fie prezent! Relatia de cominicare a ramas ok!
Solicitati sotului urmatoarele documente:
-contract de vanzare-cumparare incheiat intre Dvs. si el
-certificat de atestare fiscala trimis lui de catre societatea de leasing
-cetificat de atestare fiscala eliberat de Serviciul impozite si taxe -Directia fiscala din cadrul Primariei unde isi are sotul Dvs. domiciliul
-fisa autov. eliberata de societata de leasing
-fisa autov. stampilata si semnata de Serviciul impozite si taxe -Directia fiscala din cadrul Primariei unde isi are sotul Dvs. domiciliul
-factura finala emisa de societatea de leasing (in copie)
La aceste documente, Dvs. mai adaugati urmatoarele:
-certificat de autenticitate emis de RAR
-polita RCA incheiata de Dvs.
-taxe
Cu aceste documente, la incheierea leasing-ului, Dvs. puteti inmatricula autot. direct pe numele Dvs.
Atentie: toate aceste operatiuni sa le efectuati in termen de maxim 30 zile de la incheierea leasing-ului.

Multumesc!
La raspunsul dvs referitor la "fisa autov. stampilata si semnata de Serviciul impozite si taxe -Directia fiscala din cadrul Primariei unde isi are sotul Dvs. domiciliul" va referiti acolo unde este declarata masina, adica la directia fiscala unde s-a platit, se plateste inca si este declarata masina(adresa mea) sau neaparat de la noua lui adresa (, unde nu e declarata masina)?
de la domicipiul sotului Dvs.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
juridic dana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate auto de la leasing direct catre o alta persoana fizica decat cea care a fost utilizatorul masinii petru teleman petru teleman Buna ziua Sunt utilizatorul unei masini luate in leasing si tocmai am platit ultima rata la soc de leasing. Acum urmeaza sa incep procedura de schimbare de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt.transcriere autoturism la terminarea liesingului peraionel peraionel Posed un autoturism in liesing pe persoana juridica.Liesingul se termina in 6 luni si doresc sa/l cumpar de la persoana juridica care are contractul de ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)