Am lucrat din anul 1992 si pana in anul 2007 la circuit de benzi avand specializarea de inginer dar am lucrat ca si Conducator formatie de lucru ( CFL ) ,avand schimb in primire la circuit de carbune iar oamenii din subordinea mea si cu mine aveam spor de pericol .Acest spor de pericol mie mi sa dat doar pana in anul 2002,iar de atunci si pana in anul 2007 cand am trecut la birou nu am mai primit acest spor ,desi oamenii mei l-au primit in continuare cu mentiunea ca in fisa postului la mine era mentionat clar ca am obligatia sa verific personalul de cel puti 3 ori pe schimb ,schimb care era de 12 ore/zi.
Mentionez ca atunci cand mergeam in verificare eu puteam fi expus la anumite accidente si la praf de carbune la fel ca si subaltenul meu .
Intrebarile mele sunt :
1.Daca subalternii mei au avut dreptul la sporul de pericol 100% eu de ce nu am mai avut acest drept,pana ce sa renuntat in totalilate la acest spor?
2.Daca da caror foruri abilitate pot sa ma adresez ca sa-mi recuperez aceste sporuri si sa fiu despagubit cu banii care aveam dreptul sa-i iau si in ce lege prevede aceste drepturi?
Va multumesc anticipat!
Ceea ce doriti dvs nu se mai poate recupera, intrucat dreptul la actiune in instanta este prescris ... vedetui art.171 C.mun., si anume:
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului