Va scriu in numele a 4 copii minori care au ramas orfani de tata in urma sinuciderii acestuia.
Tatal decedat avea vechime trecuta pe cartea de munca decat 8 ani; este decedat din 2007, anul acesta ar fi inplinit 60 de ani iar mama nu a lucrat nicaieri si nu a beneficiat si nu beneficiaza se ajutor social.
In toata aceasta perioada acesti copii nu au primit nici un ajutor de nicaieri din partea autoritatilor decat alocatia de stat.
Au dreptul acesti copii la o pensie de urmas sau un ajutor social?
Va rog din suflet sa ma ajutati s-ai ajut.
1. Avand in vedere ultimele noutati in materie aduse de CCR, prin declararea ca neconstitutionale a unor prevederi din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, mama copiilor sa mearga la Casa de Pensii de care apartine cu domiciliul.
2. Incepand cu data de 24 septembrie 2012 ii va fi primit dosarul pentru pensie de urmas pentru cei 4 copii.
Am fost la casa de pensii, mi-a primit dosarul copiilor dar mi-au spus ca nu se stie daca vor primi pensie, deoarece(acum am vazut si eu) tatal decedat a avut pe cartea de munca un an si 3 luni de cotizare, cu toate ca atunci cand am primit rasunsul de la d-stra, am fost la casa de pensii sa ma interesez ce acte trbuie la dosar mi s-a spus ca nu mai conteaza stadiu de cotizare si vor primii 350 lei fiecare copil.
Oare au sansa acesti copii?
1. Incepand cu data de 24.09.2012 se aplica Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 680/2012 care precizeaza ca sintagma "în raport cu vârsta, conform tabelului nr. 3" din cuprinsul art. 73, alin. (1) din Legea nr. 263/2010 va înceta să mai producă efecte, fiind neconstitutionala.
2. - Casele de Pensii au primit instructiuni in acest sens.
- Mergeti la Casa d Pensii si rugati sa va spuna care este baza legala a ceea ce v-au spus (o fi vreo masura luata de Casa Nationala de Pensii Publice pe care eu nu o cunosc).