avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

sotia decedata la 33 ani, ani lucrati pe cartea de munca -5ani si 2 luni. inaintea decesului , 3 ani a lucrat fara ca angajatoru sa-i faca angajare ( la negru) . Am ramas cu 2 copii minori care nu primesc pensie de urmas. Ce pot sa fac ? sa dau in judecata angajatoru ?
Cel mai recent răspuns: stanciueminodoremil , utilizator 17:30, 8 Ianuarie 2014
Pensia de urmas se cuvine celor doi copii daca sotia a avut o vechime in munca de cel putin 1 (una) zi lucrata
de la casa de pensii Fagaras, ni s-a spus ca nu are o vechime destul de mare,
Cei de la Casa de pensii sa -si insuseasca:
DECIZIE Nr. 680 din 26 iunie 2012
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 73 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
multumesc pt informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas acordata minorilor florinplaton florinplaton Care sunt conditiile de acordare a pensiei de urmas minorilor care si0-au pierdut unul dintre parinti, acesta nefiind angajat niciodata. Parintele decedat a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru copii ustinescu_lucica ustinescu_lucica Va scriu in numele a 4 copii minori care au ramas orfani de tata in urma sinuciderii acestuia. Tatal decedat avea vechime trecuta pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas cornel selaru cornel selaru Sotul meu a decedat in urma cu 3 ani,dar copiii mei nu au avut dreptul la pensie de urmas,deoarece decedatul nu avea anii de vechime,dar am aflat ca intre timp ... (vezi toată discuția)