avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reinoirea pasaportului Romanesc - buletin expirat - ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reinoirea pasaportului Romanesc - buletin expirat - resedinta in Londra

Buna ziua tuturor,

Sper ca cineva ma poate sfatui in legatura cu situatia mea. Sunt cetatean Roman, stabilit in strainatate din 2006. Pasaportul Romanesc imi expira in Martie 2013, iar buletinul de identitate mi-a expirat in 2009, si nu l-am reinoit deoarece nu mai locuiesc in Romania si nu am mai avut nevoie de el.

Cand m-am mutat in Londra in 2006, nu mi-am schimbat resedinta pe pasaport si nici nu mi-am predat buletinul ( inca valabil atunci) pentru ca nu am stiut ca trebuie sa fac acest lucru. Greseala si ignoranta mea, stiu!

Deoarece la anul imi expira pasaportul Romanesc, vreau sa mi-l reinoiesc, pentru a avea un act valid de identitate si de calatorie.

Cum pot sa fac acest lucru, tinand cont de faptul ca buletinul nu este valabil acum, nu am declarat autoritatilor romane ca sunt rezident in UK, iar pe pasaportul current nu figureaza ca am domiciliul in strainatate?

As vrea sa imi reinoiesc pasaportul prin consulatul Romanesc din Londra, fara a trebuii sa calatoresc in Romania. pot sa fac acest lucru si de ce acte am nevoie?

Va multumesc in avans pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 14:34, 18 Septembrie 2012
Aici gasiti lista de acte necesare pentru pasaport CRDS: [ link extern ]
Daca depuneti cererea in strainatate, nu are importanta valabilitatea CI. Oricum, o veti preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai am nici o resedinta in romania ca sa pot sa mai fac buletinul ... tandemus tandemus Nu mai am nici o resedinta in Romania ca sa pot sa mai fac buletinul , iar acesta e expirat. In curand va expira si pasaportul si fara buletin valabil nu am sa ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)
Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)