buna ziua,bunicul meu a decedat in 1985,nu s-a facut succesiune dupa averea lui.in 1995 decedeaza tatal meu,si in 1996 bunica,iar acum vreau sa dezbat succesiunea dupa ei.bunicul a avut 5 copii din care 3 au renuntat la notar la mostenire.familia mea poate dezbate succesiunea si apoi sa apara in cf bunicului cu cota parte?va intreb caci se vor implinii peste 3 ani,30 de ani de la decesul bunicului si nu s-a facut nimic in privinta asta.va multumesc
la notar trebuie sa megeti dumneavoastra (cu fratii pe care ii aveti) si mama dumneavoastra, precum si unchiul/matusa care nu a renuntat la succesiune.
Aveti nevoie de certificatele de deces ale bunicilor (amandoi) si al tatalui dumneavoastra, certificatele de nastere ale succesibililor, titlurile de proprietate si actele de renuntare ale celor 3. Deasemenea, veti avea nevoie de 2 martori.
Se elibereaza certificate de mostenitor si se stabilesc cotele. Apoi veti aparea in CF
cel ce nu a renuntat la succesiune e decedat,are o fata din prima casatorie.se dezbate succesiunea dupa ambii bunici?sau doar dupa bunic?e mai usor sa aduc 2 decit 5 :)))!ce se intimpla daca nu vor sa vina?cine plateste taxa la notar?toti in mod egal sau cine i cheama?in cazul asta eu
bunurile astea pe care vreti sa le impartiti au fost ale bunicului prin mostenire sau le-a cumparat cu bunica?
bunurile bunicului mostenite sau primite prin donatii sunt bunuri proprii, la care cei care au renuntat nu ai niciun drept.
la bunurile comune cu bunica participa si cei care au renuntat la bunic (iar in lipsa lor....vin copiii acestora)
Succesiune bunica
gina taban
Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)