avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna seara!Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni de zile,lasind in urma o garsoniera si un apartament cu 2 camere, garsoniera fiind trecuta cu clauza pe numele unuia din nepoti cu ceva timp inainte de a muri chiar de tata.
Iar in contracrul de la apartament fiind trecut atit numele mamei cit si numele tatalui.
Intrebarea mea este cum trebuie procedat ca pe contract sa figureze numele mamei
si cit costa,Si ar mai fi o problema eu locuiesc cu mama si am facut de ea un act de autentificare gen testament in care scrie ca imi lasa partea ei de casa,as dori sa imi spuneti mai este valabil acest act de autentificare in cazul in care mama doreste sa lase apartamentul pe numele unui nepot de 3 ani,e posibil??
Multumesc ptr intelegere,astept raspuns!!
Cel mai recent răspuns: gici , utilizator 20:31, 19 Septembrie 2012
BUNA SEARA,
Intreaga masa succesorala ramasa dupa defunct-(tata), este supusa impartirii pentru toti mostenitorii legali.
Mama nu poate sa lase nepotului apartamentul atat timp cat nu il are in exclusivitate.
Mama poate sa va lase casa daca este numai a ei.
Asupra tuturor problemelor neclare, va recomand sa apelati la un notar din zona de competenta.
multumesc mult ptr raspuns,vroiam sa stiu daca acel act de autentificare pe care eu il am
intocmit de catre mama si in care sunt eu trecuta ..mai este valabil dupa moartea mamei ...
multumesc inca odata!!
dar in actul casei apare mama proprietar si tata(defunctul)coproprietar..mai trebuie modificat actul,sau ramine sa il modific eu dupa moartea mamei??multumesc si o seara bunaa!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gici gici Buna seara!Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni de zile,lasind in urma o garsoniera si un apartament cu 2 camere, garsoniera fiind trecuta cu clauza pe numele ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturile de proprietate musat1954 musat1954 1] In anul1988 decedat tata,tot in1988 am facut succesiunea dupa tata; mama,eu si sora mea,tot atunci la notar eu si sora am renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)
Cine vine la moºtenire ºi cât e rezerva anthynidiany anthynidiany Am de prezentat 2 situaţii 1. Mama are 5 copii iar soţul nu mai trăieşte. Averea ei constă într-o casă şi ceva pământ. Mama vrea să dispună de ... (vezi toată discuția)